Буковинські чиновники пропонують позбавляти батьківських прав віруючих УПЦ

Не брати з собою дітей до храму або відразу після служби відправляти додому.

З такою пропозицію виступила комісія, яку очолив голова Заставнівської РДА. В разі, якщо батьки — парафіян Свято-Успенського храму с. Васловівці Чернівецької області — не прислухаються до порад — позбавляти їх батьківських прав. Про таку ініціативу місцевого чиновника повідомили, посилаючись на власні джерела, в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. В єпархії прокоментували, що націлена вона на те, щоб при наступній спробі силового захоплення храму діти не стали рейдерам на заваді. 

Юрій Кітар

Зазначається, що в п’ятницю, 31 травня 2019 року, голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар зібрав комісію з 12 членів, до якої ввійшли представники соціальної служби, поліції, лікарі.

Комісія розглянула питання небезпеки, яка буцім-то виходить від вихователів та педагогів, які відвідують богослужіння в храмах УПЦ разом з дітьми.

«Якщо ці вихователі наражають на небезпеку своїх дітей (мається на увазі події 26 травня, коли прихильники ПЦУ зняли ворота і спробували захопити храм і могли постраждати від рук агресивних людей, як віруючі та і їх діти), то якої шкодити такі вихователі можуть накоїти у навчальному закладі з чужими дітьми», — передають в єпархії аргументацію комісії.

Наступне питання, винесене на розгляд, стосувалося напряму обмеження прав парафіян Свято-Успенського храму на вільне відвідання разом з дітьми богослужінь.

«Звернутися до соціальної служби у справах захисту дітей, щоби вони обходили будинки парафіян, проводили бесіди, щоби віруючі не брали з собою дітей до храму, або одразу після богослужіння терміново відправляли дітей додому, щоби вони випадково не постраждали та не заважали захопленню храму», — коментують прийняте рішенні в прес-службі Чернівецької єпархії.

Чиновник та члени комісії пропонують у разі, якщо батьки не прислухаються до порад соціальної служби, позбавляти їх батьківських прав.

Віруючі Свято-Успенського храму відреагувала на дану ініціативу так:

«1. Якщо нас змушують обрати віру чи роботу, то ми готові написати заяви про звільнення.

2. Ми ходили з дітьми в храм, ходимо і будемо ходити.

Коли ми на службі в храмі, що діти самі мають робити вдома?

Коли ми молитовно цілими днями і ночами в храмі, почергово змінюючи один одного, що дітям самим робити вдома?

3. Якщо голова району щиро стурбований безпекою дітей, то нехай, краще припинить спроби захоплення храму.

Всі знають – що захопити храм – це його особиста ініціатива, Кітаря Юрія.

Не існує іншого шляху навчити дітей вірі Христовій, чим власним батьківським прикладом».

Нагадуємо, 26 травня відбулася спроба захоплення храму у с. Васловівці, прихильники «ПЦУ» в черговий раз з болгаркою завітали до церкви. Протистояння тривали цілий день. Тоді захопити храм рейдерам не вдалося. Парафіяни УПЦ записали звернення до Президента України з приводу беззаконня навколо їхньої релігійної громади. Віруючі вже більше трьох місяців продовжують цілодобове молитовне стояння за право вільно сповідувати Православну віру та молитися у своєму храмі.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4501

Залишити відповідь