На Одещині фестиваль «Покровське поле» зібрав разом більше 5 тисяч дітей і дорослих (+фото, відео)

2 червня 2019 року в Свято-Покровському скиті с. Маринівка Одеської області, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, пройшов Фестиваль духовної і народної творчості «Покровське поле», в якому взяли участь більше п’яти тисяч людей, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Відкрив Фестиваль митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел. «Відрадно, що Фестиваль, приурочений до Дня захисту дітей, втілився в настільки добру, богоугодну справа і проводиться в цьому святому місці — Свято-Покровському Маринівському скиту, — сказав владика. — Долаючи великі відстані, ми зібралися для того щоб взяти участь у спільній справі і ближче познайомитися один з одним. Це і є головною метою нашого Фестивалю. Радий вітати вихованців наших всіх недільних шкіл, дітей з сімей вимушених переселенців з Донбасу, члени багатодітних сімей нашого міста, дітей наших військовослужбовців, які виконують свій військовий обов’язок, також я хочу привітати наших маленьких гостей з Недільної школи Свято-Микільського монастиря с.Микільське Донецької області, який розташований майже на лінії фронту, і сьогодні вони разом зі своїми керівниками приїхали в гості в нашу гостинну Одесу».

Митрополит Агафангел зазначив, що «Церква присвячує свої зусилля моральному вихованню молоді, утвердженню в ній гідності людської особистості, тверезого способу життя, зміцнення святості сімейного вогнища, сумлінного ставлення до праці на благо ближніх, безмежної любові до Батьківщини і свого народу».

Митрополит Агафангел також подякував організаторам і благодійникам та відзначив важливу просвітницьку місію Фестивалю — «внесок у збереження чудових традицій Православного місіонерства, просування в суспільстві неминущих моральних, духовних цінностей, заснованих на Святому Євангелії».

Після на сцені виступив Хор Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря, який виконав Тропар Пасхи «Христос Воскрес» древніми і сучасними мовами, після чого програма була продовжена виступами духовних колективів, естрадних виконавців та танцювальних ансамблів, народних колективів Біляївського району Одещини та музичних колективів.

Для учасників Фестивалю були організовані зони хенд-мейд, кераміки, ковальства. Діти розважалися на атракціонах і батутах. Контактний зоопарк домашніх тварин і парад сільгосптехніки дозволив дітям краще познайомитися з працею хліборобів. Дітлахи мали можливість покататися у справжній кареті принцеси в супроводі маленького поні.

Захват викликало авіашоу, яке представили пілоти Одеського аероклубу, на двох літаках вони виконали фігури вищого пілотажу в небі над Хаджибейським лиманом.

Окрім того, під час фестивалю працювали безкоштовні кіоски з морозивом і стійка цукрової вати.

Забезпечували безпеку заходу бригади ДСНС, співробітники швидкої медичної допомоги та поліції.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 472

Залишити відповідь