150 дітей-інвалідів отримали подарунки з нагоди Дня захисту дітей (+фото, реквізити)

Понад 150 дітей із сімей-інвалідів, якими опікується Об’єднання інвалідів, що діє в с. Горбачівка на Київщині, отримали подарунки до Міжнародного дня захисту дітей завдяки благодійній акції, на яку відгукнулися віряни УПЦ та всі небайдужі люди, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Об’єднання інвалідів вже традиційно з допомогою вірян УПЦ та небайдужих людей влаштовує свято для своїх підопічних, яких на обліку в організації майже півтори тисячі.

«У нас на обліку 1457 людей з інвалідністю та 115 дітей інвалідів із дитинства. Окрім того, є 42 дитини, в яких батьки мають інвалідність», — зазначає керівник організації Наталія Георгіївна Хоменко.

Щороку до Міжнародного дня захисту дітей для всіх українських дітлахів влаштовують святкові заходи на державному рівні, однак діти з інвалідністю переважно просто не мають змоги стати їх учасниками, тому що покинути стіни своєї домівки для них надто складно.

«Є в нашій організації дівчинка, прикута до ліжка, є хлопчик із тяжкою формою цукрового діабету, дівчинка з такими гарними очима, але яка нічого не бачить, і вони просто фізично не можуть потрапити на свято. Так, є дітки, котрі мало що розуміють, та є дітки-інваліди, котрі все розуміють, вони теж дивляться телевізор, бачать, що для дітей у всьому світі влаштовують свято, і усвідомлюють, що нікому, окрім батьків, вони не потрібні. А часто мама взагалі одна, тато, наприклад, покинув їх. А до них ніхто додому не прийде і не влаштує для них свято. Перевозити кудись дитину на візку, ще й по сонцю, а потім знову додому — це просто може зашкодити самій дитині… До таких дітей ходимо ми», — розповіла Наталія Георгіївна Хоменко, котра не з чуток добре знає про проблеми інвалідів та опікується дорослими і дітьми з вадами здоров’я ще з 2002 року.

За її словами, питання допомоги хворим людям, котрі не можуть вийти з дому, є проблемним — у масштабах всієї держави.

До цього додається ще й елементарна матеріальна проблема, адже інваліди отримують мізерну соціальну допомогу та пенсію за інвалідністю. Крім того, як додає керівник Горбачівського об’єднання інвалідів, навіть не працює урядова «гаряча лінія», котра працювала тривалий час, та куди можна були звернутися за допомогою у випадку надзвичайно скрутної ситуації, а такі ситуації в житті дітей-інвалідів, на жаль, трапляються нерідко.

Тож в організації наразі розраховують тільки на власні сили та добру волю небайдужих людей. В черговий раз Наталія Георгіївна дякує всім християнам, які допомогли влаштувати для дітей свято. А їх організація продовжує підтримувати ці родини і буде вдячна за будь-яку посильну допомогу й надалі.

Адреса організації: с. Горбачівка (відділення зв’язку Вознесенське), вул. Польова, 16, Згурівського району, Київської області, поштовий індекс: 07652. Керівник — Хоменко Наталія Георгіївна.

Реквізити для допомоги: карта ПриватБанку: 4149 4996 4252 9216 (отримувач: Хоменко Наталія Георгіївна). Телефон: (099)233-11-22, (099)205-15-15.

Нагадаємо, нещодавно відбулася Великодня благодійна акція.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 585

Залишити відповідь