Ігумени монастирів Афону просять українських паломників підтверджувати приналежність до УПЦ

Ігумени монастирів Святої Гори попросили паломників з України, що відправляються на Афон, оформляти довідки, що підтверджують їх приналежність до УПЦ.

Відтепер усі паломники з України, які відправляються на Святу Гору Афон, повинні мати при собі, окрім звичайних в таких поїздках документів (закордонного паспорта і діамонітіріона), ще й довідку, яка свідчить про їх приналежність до Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Довідка із зазначенням терміну перебування повинна бути оформлена на бланку єпархіального управління, підписана єпархіальним архієреєм і завірена печаткою. Відповідний циркуляр Київської митрополії 3 червня 2019 року був відправлений усім єпархіальним архієреям УПЦ:

«Канцелярія Київської Митрополії Української Православної Церкви доводить до вашого відома благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, згідно з яким у відповідь на прохання ігуменів Святої Гори Афон, клірики, ченці і миряни Української Православної Церкви, які будуть здійснювати паломництво на Святу Гору Афон, обов’язково повинні мати довідку про приналежність до Української Православної Церкви».

Нагадаємо, в березні цього року 12 афонських старців опублікували на сайті грецького агентства Romfea.gr відкритий лист до Священного Кіноту Святої Гори Афон у зв’язку з ситуацією, що склалася внаслідок антиканонічного рішення Константинопольського патріархату надати автокефалію «ПЦУ», створеній із представників розколу, та попередили про глобальну «загрозу розколу для всього Православ’я подібних розколу 1054 року».

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 7936

Залишити відповідь