Вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія учасникам та організаторам ІV-го фестивалю “Божі діти”

ОРГАНІЗАТОРАМ, УЧАСНИКАМ І ГОСТЯМ

БЛАГОДІЙНОГО ФЕСТИВАЛЮ «БОЖІ ДІТИ»

 

Ваші Високопреосвященства і Преосвященства!

Шановні отці, брати і сестри! Дорогі діти!

 

Христос Воскрес!

 

Щиро вітаю вас з відкриттям уже традиційного щорічного Благодійного фестивалю «Божі діти»!

У ці Пасхальні дні ми зібрались на урочистий та чудовий захід, приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, щоб прославити Воскреслого Христа Спасителя і привітати наше підростаюче покоління з їхнім святом та засвідчити свою любов.

Дитинство — це особлива пора. Це період становлення, період виняткової, щирої радості та любові. У Святому Письмі Христос неодноразово закликає нас уподібнитися дитині. Будьте «як діти» (Мф. 18:3), «бо таких є Царство Боже» (Мк. 10:14). Ми, дорослі, покликані Господом стати дітьми, щоб увійти до Царства Небесного — дітьми для зла та гріха. Дітям, на відміну від нас, дорослих, не властиві лукавство, лицемірство, неприязнь, злість, ненависть. Навпаки, їм притаманна віра, відкритість та щирість.

Виховання дітей — це дуже складна і відповідальна праця. Святі отці, розмірковуючи про важливість цього процесу, порівнювали його з роботою художника, який з великою ретельністю дбає і прикрашає свій витвір. Саме тому Православна Церква завжди особливу увагу приділяє дітям та їхньому вихованню, а також з глибокою шаною відноситься до всіх, хто підтримує та допомагає дітям.

Протягом чотирьох років до свята Міжнародного дня захисту дітей, люди доброї волі, об’єднані у громадській організації «Божі діти», влаштовують це чудове свято для наших найменших християн. Приємно, що люди, які керовані любов’ю до Бога і ближнього, зосереджують своє служіння у благодійній допомозі усім нужденним, а особливо — дітям.

Бути благодійником сьогодні — справа не з легких. Вона потребує багато зусиль, часу, терпіння. Кожен, хто служить ближньому, виконує одну з найважливіших Заповідей Божих (див.: Мф. 22:37-40), тому нехай Всемилостивий Господь завжди благословляє Вас і Ваші труди!

Звертаюсь й до присутніх у цій залі дітей. Дорогі діти! Бог — це наш люблячий Батько! Він любить кожного з нас, незважаючи ні на що. Для Нього всі ми — Його діти! Любіть Бога, не забувайте Його, звертайтесь до Нього в молитвах, просіть допомоги — і Господь завжди почує вас та допоможе. Здоров’я Вам, успіхів, миру та любові.

Ще раз вітаю усіх з відкриттям Фестивалю. Бажаю Пасхальної радості та допомоги від Христа Воскреслого.

 

Прикликаю на вас Боже благословення

+ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

4 червня 2019 р.
м. Київ

Просмотров: 172

Залишити відповідь