У Задубрівці за приналежність до УПЦ школярці заборонили приходити на випускний (фото, оновлено)

Рішення про заборону приходити на святкування випускного однокласниці їхніх дітей та її мамі прийняли на батьківських зборах.

Активіст громади «ПЦУ» Петей Іванна зібрала батьківські збори 9-го випускного класу (Задубрівський НВК в Чернівецькій області), на яких проголосували за те, щоб заборонити однокласниці їх дітей Христині Велущак та її мамі приходити святкувати випускний вечір. Про це повідомили в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Батьки вже неодноразово зверталися до відомств районної та обласної освіти, про те, що в школі, яку очолює директор Кокіс Володимир Петрович, систематично відбувається порушення прав віруючих Української Православної Церкви.

Зазначається, що «на викладачів та дітей наводяться наклепи, в класах відбуваються молебні ПЦУ, розучуються молитви хору ПЦУ, хоча Церква відділена від державної влади і освіти в Україні».

У результаті 9-класниці Христині довелося в основному стояти в стороні, коли робили фото класу і святкувати з однокласниками, вчителями та директором вони з мамою не підуть.

«В тебе є все: диплом, вечірня сукня і зачіска. Але якщо ти ходиш в “церкву москалів” (УПЦ) – тоді святкуй вдома», — так коментують в єпархіальній прес-службі жахливі реалії сьогодення на Буковині.

Нагадаємо, саме в селі Задубрівка релігійна громада УПЦ на честь Святого Архістратига Михаїла вже понад 120 днів молитовно відстоює своє право вільно сповідувати Православну віру та захищає свій вибір залишатися в єдності з канонічною Церквою на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Читайте також: «Забери свої москальські гроші, ти на випускний не підеш!» — буковинська школярка та її мама розповіли про останні місяці у школі

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 12688

Залишити відповідь