Клірик Кіпрської Церкви підтримав вірян Волині і Тернопільщини, які постраждали від рейдерства представників «ПЦУ» (+фото, відео)

Cекретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій, у супроводі заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича, відвідав парафії Волині і Тернопільщини, які постраждали від рейдерства, а також Свято-Успенську Почаївську Лавру та запевнив духовенство і вірян УПЦ у тому, що світове Православ’я шукає шляхи вирішення української церковної кризи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби Волинської і Тернопільської єпархій та Почаївської Лаври.

Зокрема 7 червня 2019 року клірик Кіпрської Православної Церкви відвідав парафії Волинської єпархії, які постраждали внаслідок силових дій прихильників «ПЦУ», ті підтримав їх.

Розпочався візит із зустрічі з керуючим Волинською єпархією єпископом Нафанаїлом. Владика детально розповів архімандриту Нектарію про релігійні громади, які внаслідок захоплення храму звершують молитву у пристосованих для богослужінь будинках. У свою чергу, отець Нектарій висловив молитовну підтримку єпископу Нафанаїлу та побажав Божої допомоги у подоланні випробувань.

Протягом дня гості відвідували православних християн у селах Брониця, Нуйно та Раків Ліс Камінь-Каширського району, молитовно підтримуючи віруючих людей і священників, у яких були відібрані храми.

Відвідуючи тимчасові храми та “храмові хатинки”, архімандрит Нектарій разом із кліриками Волинської єпархії звершували молебень за мир в Україні та за єдність світового Православ’я.

«Ви в істинній, справжній та канонічній Церкві, тому не маєте боятись нічого», – саме з такими словами підтримки звертався архімандрит Нектарій до вірних чад Волинської єпархії.

У своїх зверненнях до вірян священик Кіпрської Православної Церкви акцентував увагу на тому, що Церква Кіпру однією з перших висловила повну підтримку УПЦ, Блаженнішому Митрополитові Київському і всієї України Онуфрію.

«Саме тому я тут, серед вас. Для того, щоб подивитись на ситуацію в Україні не через Інтернет, а мати особистий досвід, особисті враження цієї ситуації, яка склалась, та передати цей досвід християнам Кіпру. Щоб вони знали з перших вуст, що саме відбувається в Україні», – наголосив представник Кіпрської Церкви.

Віруючі розповідали гостю з Кіпру про наболіле, просили порад і духовної підтримки.

«Я розумію ваш біль, вашу скорботу, і Господь бачить все. Будьте впевнені, що це питання вирішиться. Прийде час, коли ви знову звершите літургію у вашому храмі. Несправедливість не буде панувати…», – заявив архімандрит Нектарій, підтримуючи гонимих парафіян.

Насамкінець секретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви разом з кліриками Волинської єпархії завітали у Стрітенський Михнівський жіночий монастир, де вклонилися храмовим святиням та вчергове піднесли молитву за єдність світового православ’я.

8 червня 2019 року священнослужитель Кіпрської Православної Церкви прибув на Тернопільщину. Він відвідав три парафії Тернопільсьої єпархії Шумського району, котрі пережили силові захоплення храмів: у селах Матвіївці, Малі Дедеркали та Людвище, — де молився за мир в Україні та у світовому Православ’ї.

Віруючі із великою радістю приймали гостей, а священнослужитель Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій звернувся зі словами підтримки до вірян та подарував усім іконки.

За словами архіманрита Нектарія, головна мета його візиту – підтримка канонічних громад, що опинилися у скрутний умовах. Разом із тим, під час спілкування з людьми він ще більше зміцнився в істинній Православній вірі, оскільки побачив, які світлі та наповнені любов’ю обличчя людей, не зважаючи на зовнішні труднощі.

9 червня представник Кіпрської Православної Церкви разом із заступником Голови ВЗЦЗ УПЦ завітали до Свято-Успенської Почаївської Лаври, де взяли участь у Божественній літургії.

Цього святкового дня разом із намісником обителі митрополитом Володимиром і братією Почаївської Лаври, окрім клірика Кіпрської Православної Церкви, молилися ще представники Сербської та Польської Православних Церков.

У прес-службі Почаївської обителі відзначили, що під час розмови було повне взаєморозуміння між митрополитом Володимиром і представниками Помісних Церков щодо питань, пов’язаних із церковним розколом. «Зокрема архімандрит Нектарій (Кіпрська Православна Церква) запевнив владику Володимира у братській любові та єдності між нашими Церквами, а також він висловив таку думку, що ті християни, які опинилися в розколі, але щиро шукають істину, з часом будуть повертатися до канонічної Церкви», — зазначили в Лаврі.

На пам’ять про перебування і служіння у Почаївській Лаврі владика Володимир благословив гостям ікони преподобних чудотворців Почаївських Іова та Амфілохія та запросив їх ще неодноразово приїжджати до Почаївської Лаври.

Нагадаємо, 6 червня цього року секретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій (Бакопулос) відвідав вісім парафій Рівненської єпархії УПЦ, що постраждали внаслідок церковного рейдерства, та висловив підтримку вірним канонічної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1052

Залишити відповідь