Ми не знаємо інших Помісних Церков в Україні, крім Церкви, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій — ієрарх Сербської Церкви

Від імені Священного Синоду, Святішого Патріарха Сербського Іринея та від всієї повноти Сербської Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія з його ювілеєм привітав єпископ Моравічський Антоній. Свої слова підтримки Предстоятелю представник Сербської Православної Церкви висловив під час брифінгу в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі 25 червня 2019 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Для кожної православної людини Блаженніший Митрополит Онуфрій є зразком благочестя, чернечих подвигів і, як апостол Павел говорив про світло, дійсно Блаженніший Митрополит Онуфрій є світлом поміж усіма Православним Церквами», — сказав єпископ Антоній.

Він зазначив, що ті, хто в цей святковий день зібрався тут, будуть підносити молитви за народ України, про мир і добробут всього світу, Божих Церков, помоляться, щоб Господь дав здоров’я Блаженнішому Онуфрію «право правити слово Христове Істини».

«Він багато вкладає в єдність Православ’я, ми знаємо, що під його чітким керівництвом, під його омофором, як люди спасалися, так і продовжують спасатися, — продовжив Сербський ієрарх. — І Українська Православна Церква зростає з дня в день. Блаженніший Митрополит Онуфрій православним, які хочуть стати на істинний шлях, дійсно вказує цей шлях єдності».

На завершення свого привітання Преосвященніший владика сказав: «Ми не знаємо інших Помісних Церков в Україні, крім Церкви, яку очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Дай Бог йому здоров’я, довголіття! Від імені всієї повноти Сербської Православної Церкви вітаємо його і бажаємо многих і благих літ!».

Просмотров: 2880

Залишити відповідь