Понад 400 молодих людей взяли участь у ІІ Всеукраїнському православному молодіжному фестивалі ORTHOFEST

Вдвічі більше молоді, ніж минулого року, зібрав у лісовому наметовому таборі на Київщині ІІ Всеукраїнський православний молодіжний фестиваль ORTHOFEST. З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія захід уже вдруге проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю і 27 липня урочисто завершився участю всіх молодих людей у Великому хресному ході до Дня Хрещення Русі.

Понад 400 хлопців і дівчат з усієї України з’їхалися на п’ять днів, аби разом провести час у навчанні, молитві та спілкуванні. На відкриття фестивалю в понеділок, 22 липня, завітав Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Архіпастир привітав молодь та закликав з користю та наснагою провести ці дні й відчути себе з-поміж однолітків та однодумців по-справжньому частиною єдиної Церкви — Тіла Христового.

Також у перший день відбулася презентація команд-учасників разом з ведучим «Ортофесту» — актором, телерадіоведучим, «голосом столичного наземного транспорту» Дмитром Бурундуковим.

Першою серед основних заходів фестивалю стала лекція фізика, доктора філософських наук, доцента кафедри «Теорії культури і філософії науки» філософського факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Олександра Філоненка.

Ввечері для мешканців наметового табору пройшов гала-концерт переможця конкурсу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка, а після спільних вечірніх молитов молодь ще довго спілкувалася біля багаття.

Упродовж наступних чотирьох днів на учасників чекали численні міні-бесіди зі священнослужителями, популярні майстер-класи, лекції з екології, письменницької майстерності, спілкування з зірками та виступи популярних молодіжних виконавців. Відбувся творчий конкурс «Церква має талант», на переможців якого очікував приз: можливість професійно записати свої виступи на студії звукозапису.

З бесідами на теми, що цікавлять молодь, виступили архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, ректор Київських духовних семінарії та академії єпископ Білогородський Сільвестр та ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін.

Центральною подією стала нічна Божественна літургія, яку очолив голова Синодального відділу по роботі з молоддю архієпископ Обухівський Іона у співслужінні понад 30 священнослужителів-учасників «Ортофесту».

У суботу, 27 липня, фестиваль у повному складі долучився до Великого хресного ходу на честь Дня Хрещення Русі, що пройшов по Києву від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Планується, що молодіжний захід у форматі наметового табору стане щорічним, і, закриваючи роботу ORTHOFEST-2019, архієпископ Іона відкрив «рік молитви про ORTHOFEST-2020».

#ORTHOFEST-2019 ПЕРШИЙ ДЕНЬ у двох хвилинах⏳

Gepostet von OrthoFest am Montag, 22. Juli 2019

#ORTHOFEST День другий5 хвилин повного занурення в стихію фестивалю!

Gepostet von OrthoFest am Mittwoch, 24. Juli 2019

#ORTHOFEST-2019День четвертий, передостанній. Але яскравий!

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото фейсбук

Просмотров: 1046

Залишити відповідь