Визнання «ПЦУ» неприпустиме — Предстоятель Антіохійської Православної Церкви

Блаженніший Патріарх Великої Антіохії й усього Сходу Іоанн X зазначив, що його оцінка дій Константинопольського патріархату в Україні залишається незмінною, а визнання «ПЦУ» предстоятелями Елладської та Олександрійської Православних Церков є неприпустимим. Про це він сказав 5 грудня 2019 року в Дамаску, на зустрічі з представником Патріарха Московського і всієї Русі при Патріархові Антіохійському і всього Сходу ігуменом Арсенієм (Соколовим), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ВЗЦЗ РПЦ.

Зазначається, що у ході тривалої бесіди сторони обговорили широке коло тем, в тому числі актуальний порядок міжправославних відносин.

«…Блаженніший Патріарх Іоанн підкреслив, що його оцінка неканонічних дій Константинопольського Патріархату на Україні залишається незмінною: ці дії не мають під собою канонічної основи, — передають слова Його Блаженства на сайті ВЗЦЗ. — Предстоятель Антіохійської Православної Церкви вважав і вважає, що визнання главами Елладської та Олександрійської Церков так званої Православної Церкви в Україні (ПЦУ) є неприпустимим і гідне жалю».

Нагадаємо, раніше Антіохійський Патріархат Іоанн Х надіслав лист з привітанням із Днем Небесного Покровителя Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та зі словами підтримки Українській Православній Церкві.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 12082

Залишити відповідь