Будинок клірика Львівської єпархії в Золочеві розписали образами та нацистською символікою

Будинок священника Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенка, навколо якого розгорівся скандал через підозри в будівництві храму, вночі зазнав атаки вандалів.

У місті Золочів Львівської області невідомі розписали будинок священнослужителя УПЦ образливими написами і нацистською символікою. Про це повідомив секретар Львівської єпархії УПЦ протоієрей Олександр Іванченко, передає сайт СПЖ.

«Група молодиків, близько 3-х осіб, вчинила акт вандалізму щодо сім’ї священника Української Православної Церкви, – розповів отець Олександр. – Ймовірно, це сталося вночі. <…>Огорожу навколо будинку розмалювали фарбою, написами грубого змісту і нацистською символікою».

На фото з місця інциденту видно нанесені на паркан написи «геть РПЦ», «кров на ваших руках», плями «крові» та нацистські символи.

Напередодні в Золочеві піднявся скандал навколо ймовірного будівництва храму УПЦ під виглядом житлового будинку. Тривогу забили громадські активісти, представники УГКЦ та міські депутати. Мер міста Ігор Гриньків заявив, що в Золочеві «немає і не буде московської церкви» та ініціював позачергову сесію міськради, на якій депутати одноголосно проголосували за заборону будівництва.

Обурені активісти організували нічне «чергування» біля будинку клірика УПЦ, а мер Гриньків записав термінове відеозвернення.

«Кілька днів ми всі стурбовані спробою створення в нашому місті московської церкви, – заявив він на своїй сторінці в Facebook. – Сьогодні всю ніч депутати міської ради, члени міськвиконкому, представники громадського формування “Міська варта” проводили чергування на вулиці Труша в Золочеві. Нам вдалося встановити і зафіксувати зібрання людей, серед яких є золочівчани і жителі довколишніх сіл. Оперативно інформацію негайно передали правоохоронцям. Ще раз підкреслюю, що на вулиці Труша в Золочеві під виглядом житлового будинку, як це зазначено в документах, незаконно московити мають намір побудувати храм. ЦЬОМУ НЕ БУВАТИ!»

При цьому храм УПЦ в Золочеві не будують, наголосив секретар Львівської єпархії УПЦ.

За його словами, близько року тому клірик єпархії ієрей Максим Йоенко купив у цьому місті пів будинку для себе і своєї сім’ї та зараз займається його ремонтом. Парафії УПЦ в Золочеві немає, але коли там оселився священник канонічної Церкви православні жителі звернулися до нього з проханням провести для них молебень. Молебень з літургією священник провів один раз, в будівельному вагончику на приватній прибудинковій території.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1272