«Слово Предстоятеля»: Про святого пророка Ілію та Божий дар людині — життя (+відео)

Предстоятель розповів про житіє та подвиг пророка Божого Ілії, пам’ять якого Церква звершує 2 серпня.

1 серпня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов шістдесят шостий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика звернув увагу на те питання, яке часом підіймають люди, слухаючи житіє пророка Ілії: «Як це пророк Ілія вбив псевдопророків, адже святий не може вбивати?».

Архіпастир нагадав, що святий пророк Ілія жив у Вітхому Завіті за тодішнім Законом Мойсея, згідно з яким за образу батька й матері сина треба було забити камінням, а за хулу на Бога людину віддавали на смерть. «Пророк Ілія був один з усіх пророків вірний Богові, тому зробив те, що було велено Законом. Через те він не згрішив, а просто виконав Божу заповідь», — пояснив владика.

Щодо наступного питання, яке також хвилює деяких людей — «Чому Бог каже, що когось треба позбути життя?», — Його Блаженство зауважив: «Бог дарує життя. Але якщо людина неправильно користується цим даром, то Бог може забрати його в людини».

Тому, за словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, треба жити так, щоб Бог не забирав у нас земне життя, а навпаки подовжував його.

«А для цього ми повинні жити в мирі, в любові — в любові до Бога, в любові до ближнього, — повинні прощати один одному, повинні робити добрі справи. Це буде тим знаком і тим проханням до Бога, заради якого Він подовжить дні нашого життя і подарує нам блаженну вічність», — підсумував Предстоятель.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1260