На Волині в Будятичах староста громади «ПЦУ» наїхав машиною на вірян УПЦ під час молитви

19 серпня 2020 року, в день Преображення Господнього, староста громади «ПЦУ» села Будятичі Іваничівського району Волинської області М. Дмитрук, незадоволений великою кількістю віруючих УПЦ, які зібралися на святкову Божественну літургію біля захопленого активістами розкольницької структури храму, навмисно в’їхав у богомольців на автомобілі. Про це, надавши фото з місця події, повідомили парафіяни громади УПЦ сайту СПЖ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Причиною такого прояву міжконфесійної ворожнечі стало те, що на святкову Літургію з боку УПЦ зібралося в кілька разів більше людей, ніж із боку «більшості», що оголосили рік тому все церковне майно в Будятичах своїм. Зараз громада «ПЦУ» збирає своїх нечисленних прихильників у храмі, парафіяни УПЦ залишаються на вулиці.

«Служба для парафіян УПЦ почалася о 8:30, а в “ПЦУ” на 10.30, — описали інцидент парафіяни УПЦ села Будятичі. — Нас прийшло 100 з гаком людей, це дуже зачепило пцушніков – в ПЦУ в цей день прийшло близько 30 чоловік. Оскільки наші люди стояли на безпечній дистанції, то зайняли більшу територію і в тому числі частково дорогу, до того ж довкола бігали діти. І тут близько 10 години з’явився староста “ПЦУ” Михайло Дмитрук на власному автомобілі, почав принципово їхати в натовп, не зменшуючи швидкості і не зупиняючись, люди ледве встигли позабирати дітей».

Парафіяни повідомили, що коли автомобіль старости під’їхав до церковних воріт, там знаходилося кілька жінок.

«Одна з них не стала відходити – не потерпіла такої зневаги – і принципово стояла на своєму місці, а цей Михайло спочатку перед нею зупинився, а потім навмисно поїхав на неї, при цьому зачепив її бампером, вона похитнулася і присіла на капот авто. В результаті шок і біль в нозі. До того ж він, як вийшов, почав обзивати її і сказав, що наступного разу буде гірше», — додали віруючі УПЦ.

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року Волинська ОДА перереєстровувала храм в Будятичах на користь “ПЦУ”, підставою для перереєстрації став сфальсифікований протокол «зборів громади». 21 квітня 2019 року прихильники церковної структури Епіфанія Думенка закрили храм на ланцюг і замки. З того часу релігійна громада УПЦ щотижня збирається на молитву біля входу на церковне подвір’я та відстоює храм від рейдерських атак.

Просмотров: 3077