Матір Божа завжди з нами. Звертаймося до Неї з молитвою і в горі, і в радості — Предстоятель (+відео)

Матір Божа — найбільша наша молитовниця і заступниця перед Богом.

Про це нагадав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Блаженнішого владики, після Вознесіння Спасителя на Небо Матір Божа стала для християн великою втіхою.

«Її життя було настільки красивим, настільки благородним, настільки світлим, що образ Божої Матері й сьогодні утішає всяку віруючу людину, — сказав Архіпастир. — У лиці Божої Матері ми бачимо глибоке смирення, великі терпіння і молитву, скромність, стриманість і все те, що може і повинно прикрашати людину».

Предстоятель розповів про життя та Успіння Божої Матері та пояснив, як молитися Богородиці у різних обставинах.

«У тропарі Успіння Богородиці співається «в Рождестве девство сохранила еси, во успении мира не оставила еси». Матір Божа завжди з нами, тільки ми повинні звертатися до Неї з молитвою, особливо, коли важко. — підкреслив Його Блаженство. — Вона сама сильна молитовниця перед Богом за нас. Вона завжди поруч з тими, хто страждає, хто хворіє. Тільки нам потрібно прикликати Її на допомогу. <…> Коли нам приходить щось гірке, скорботне, то ми повинні молитися Божій Матері, щоб Вона допомагала нам не впасти у відчай, щоб перенести це достойно, як це повинен перенести християнин. І через це отримати прощення своїх гріхів».

Митрополит Онуфрій наголосив також, що важливо молитися і в радості: «Ми повинні бути вдячні Богові за все і просити Божу Матір, щоб Вона молилася за нас і в благополуччі, коли у нас все добре. Для того, щоб ми зберігали рівновагу, щоб не возносилися, не гордилися, а дякували Богу смиренно за добро».

«Нехай Господь молитвами Пресвятої Діви Марії благословить всіх нас і допоможе жити на землі так, щоб ми заслужили дар вічного спасіння во Христі Іісусі Господі нашому», — побажав Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1097