Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин освячення місця під будівництво храму в Київському інституті інтелектуальної власності та права (+відео)

21 вересня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у святі, присвяченому початку навчального року та посвяти у першокурсники у Київському інституті інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія». Предстоятель Української Православної Церкви звершив освячення місця будівництва храму преподобного Сергія Радонезького на території навчального закладу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство супроводжували ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сільвестр, єпископ Бородянський Марк та секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук.

На церемонії освячення були присутні Президент Національного університету «Одеська юридична академія», академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Сергій Васильович Ківалов, директор Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Василь Іванович Фелик та почесні гості.

Після богослужіння Блаженніший Митрополит  Онуфрій привітав усіх присутніх зі святом Різдва Пресвятої Богородиці та початком навчального року. “Це великий день для багатьох студентів, які вперше ступили на територію цього закладу, який для них стане на якийсь період домом”.

За його словом, саме для того, щоб протягом навчання студенти мали можливість збагатитися не тільки світськими знаннями, а й духовно, буде побудовано храм.

“Я бажаю вам, дорогі студенти, щоб ви, навчаючись земній мудрості, земним наукам права, намагались, наскільки можливо, не забувати про Бога, молитися Богові, заходили в храм і просити в Нього премудрості духовної. І якщо у вас поєднається земна мудрість із духовною, то ви будете справжніми фахівцями, які будуть корисні для себе, для тих, хто нас оточує і для нашої Батьківщини України. Нехай Господь всіх нас береже”, – побажав Блаженніший владика.

Київський інститут інтелектуальної власності та права є структурним підрозділом Національного університету «Одеська юридична академія», який є провідним центром юридичної освіти і науки України та спадкоємцем понад 170 – річних славетних традицій Одеської правової школи. 

“…Для нас важливі не лише умови в яких навчаються наші студенти та працюють викладачі, окрім цього ми піклуємося про духовне виховання наших студентів, — йдеться у повідомленні пресслужби вишу. — Від імені всього студентства та науково-педагогічного колективу, дякуємо Сергію Васильовичу Ківалову за ініціативу та підтримку у будівництві храму Преподобного Сергія Радонезького на території Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» та висловлюємо слова вдячності Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за благословення та освяту місця будівництва на якому згодом ми побачимо храм”.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2459