Ієрарх Української Православної Церкви передав допомогу Антіохійській Церкві

6 листопада 2020 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій зустрівся з митрополитом Бейрута Ілією (Ауді) у його резиденції в столиці Лівану. Від Української Православної Церкви владика передав фінансову допомогу Антіохійській Церкві, яка постраждала від сильного вибуху у порту Бейрута. Кошти збирали духовенство і віряни УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт eparhia.vinnica.ua.

Нагадаємо, Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 17 серпня 2020 року під головуванням Блаженнішого Митрополита Онуфрія, прийняв рішення оголосити у всіх єпархіях УПЦ збір коштів для надання допомоги братній Антіохійській Православній Церкві.

Архієреї мали розмову про церковний розкол в Україні, життя Бейрутської митрополії, а також обговорили богословські теми.

Митрополит Варсонофій подарував митрополиту Ілії ікону Божої Матері «Почаївська».

4 серпня у Бейруті, столиці Лівану, стався масштабний вибух у порту, внаслідок якого утворився кратер діаметром 200 метрів. Внаслідок катастрофи загинули сотні людей, тисячі були травмовані, сотні тисяч залишились без житла.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 356