Ієрарх Румунської Православної Церкви здійснює паломництво до святинь Української Православної Церкви

11-13 січня 2021 року ієрарх Румунської Православної Церкви єпископ Ковасненський і Харгітський Андрій, який перебуває з паломницьким візитом в Україні, вклонився святиням в різних єпархіях Української Православної Церкви та звершив Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

11 січня Його Преосвященство зустрівся у Чернівцях із митрополитом Чернівецьким і Буковинським Мелетієм та помолився біля святинь Чернівецько-Буковинської єпархії.

Пізніше архієрей Румунської Церкви відвідав Тернопіль. Там єпископ Ковасненський Андрій мав зустріч із митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм та вклонився святиням Тернопільської єпархії. Зокрема владика Андрій відвідав Свято-Успенську Почаївську Лавру.

Наступного дня, 12 січня, ієрарх Румунської Православної Церкви здійснив паломництво монастирями Рівненщини та зустрівся з єпископом Дубенським Пименом, вікарієм Рівненської єпархії.

13 січня, в день пам’яті свт. Петра Могили, митрополита Київського, та сщм. Досифея, митрополита Загребсько-Люблянського, єпископ Ковасненський і Харгітський Андрій разом з ректором Київської духовної академії і семінарії єпископом Білогородським Сильвестром звершили Божественну літургію в Стефанівському приділі Успенського собору Києво-Печерської Лаври.

У цьому приділі Успенського собору, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, щонеділі звершуються богослужіння для румуномовних парафіян, які проживають у Києві.

Преосвященним архіпастирям співслужили духовенство Румунської Православної Церкви, клірики Київської єпархії Української Православної Церкви та зокрема настоятель молдавсько-румунської парафії при Києво-Печерській Лаврі протоієрей Димитрій Попеску.

Також за богослужінням молилися представники Посольства Румунії в Україні та Посольства України в Румунії.

Наприкінці Літургії єпископ Сильвестр передав єпископу Андрію вітання від Блаженнішого Митрополита Онуфрія та подарував видання Київської духовної академії.

Після звершення богослужіння ієрарх Румунської православної Церкви єпископ Андрій із радником із культури Румунії, представниками Посольств та кліриками Київської єпархії поклали квіти до пам’ятника свт. Петру Могилі.

Єпископ Ковасненський і Харгітськвий Андрій (Румунська Православна Церква) народився 22 листопада 1967 року в с. Кецань Муреського жудеця Румунії.

З 10 серпня 1995 року ніс послух ігумена Феджецельського монастиря, який довелося зруйнований і занедбаний. З того ж року він розвинув широку діяльність з реставрації і благоустрою обителей Ковасненської єпархії.

У 2000 році закінчив Бухарестський богословський факультет. У 2002-2005 роках навчався в аспірантурі в Богословській школі Фессалонікійського університету в Греції.

1 жовтня 2005 р. був призначений благочинним монастирів Ковасненської єпархії, де попри те, що православних румун була меншість, зміг зміцнити віру. 

На засіданні Священного Синоду Румунської Православної Церкви 8-9 липня 2008 року був обраний, а 15 серпня того ж року – хіротонізований на єпископа Фагараського, вікарія Сибиуської архієпископії. 

5 лютого 2015 р. Священним Синодом РПЦ був обраним правлячим єпископом Ковасненським і Харгітським.

Використано фото facebook.com/rivnepravoslavne, сайту КДАіС

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 864