Ієрарх Дніпропетровської єпархії провів робочу зустріч з представниками ОБСЄ

20 січня 2021 року, з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, відбулася робоча зустріч архієпископа Новомосковського Євлогія, вікарія Дніпропетровської єпархії з представниками Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ), під час якої обговорили вплив епідемії коронавірусу на церковне життя в регіоні, а також проблему тиску на віруючих УПЦ з боку чиновників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської єпархії.

Бесіда ієрарха з представниками Дніпропетровського офісу ОБСЄ — спостерігачем Спеціальної Моніторингової Місії цієї організації в Україні Берике Мірмановим (Казахстан) і асистентом-перекладачем Олександром Євсєєвим пройшла в on-line режимі. Було проведено моніторинг поточної релігійної ситуації на Дніпропетровщині на тлі пандемії Covid-19 і державних заходів боротьби з нею.

Архієпископ Євлогій також розповів спостерігачу Моніторингової Місії про спроби використання адміністративного ресурсу, залученого для боротьби з коронавірусною інфекцією, для тиску на священнослужителів і вірян Української Православної Церкви з метою примусити їх відмовитися від своєї канонічної церковної ідентичності на користь «Православної церкви України».

Однак, як повідомив владика, віруючі Дніпропетровської єпархії УПЦ своєї позиції не змінили. У 2020 році переходів її релігійних громад в «ПЦУ» не було.

На завершення зустрічі з офіцерами Дніпропетровського офісу ОБСЄ архієпископ Новомосковський Євлогій подякував в їх особі регіональному представництву Організації з безпеки та співпраці в Європі за систематичне неупереджене та об’єктивне спостереження за релігійною ситуацією в Дніпропетровському регіоні й висловив готовність до подальшої комунікації.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 371