У Галинівці на Волині прихильники «ПЦУ» зрізали замки на храмі

6 лютого 2021 року прихильники «ПЦУ» в присутності представників правоохоронних органів зрізали замки на дверях храму прп. Сергія Радонезького в селі Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомили у прес-службі Володимир-Волинської єпархії.

Нагадаємо, за два дні до того під натиском активістів «ПЦУ» у Волинській ОДА фактично «дали добро» на рейдерське захоплення храму УПЦ.

3-4 лютого представники «ПЦУ» пікетували в стінах Волинської обласної держадміністрації з претензією до дій місцевої влади щодо нереєстрації документів на заволодіння ними храмом прп. Сергія Радонезького, який досі належить релігійній громаді УПЦ села Галинівка. Тиском та погрозами їм вдалося домогтися бажаного. Реєстрація статуту відповідальними працівниками ОДА відбулася, що надало їм можливість претендувати на храм УПЦ.

Документи на перереєстрацію громади в селі Галинівка активісти «ПЦУ» подавали до того не раз, однак їм не вдавалося втілити свій намір через брак оригіналу статуту релігійної громади УПЦ. У жовтні 2020 року представники «ПЦУ» зробили спробу обманним шляхом через оголошення в номері газети «Волинь» повідомити про нібито втрату старого статуту, проте в той раз обман був розкритий.

За словами благочинного протоієрея Сергія Гуза, діючий статут громади УПЦ і зараз знаходиться у неї і його нікому на перереєстрацію не віддавали.

«Дійсний і діючий, тобто ніким не анульований статут, а також всі документи на законне право володіння храмом Сергія Радонезького та церковною землею, досі знаходяться у настоятеля храму протоієрея Юрія Татунчака, тобто у релігійної громади УПЦ села Галинівка, які вже пів року смиренно моляться під стінами рідного храму, зачиненого владою на замок до з’ясування законного права на його приналежність», — сказав отець Сергій.

Настоятель парафії УПЦ в Галинівці протоієрей Юрій Татунчак повідомив, що попри незаконну перереєстрацію парафії та заволодіння прихильниками «ПЦУ» їхнього храму, діяльність релігійної громади не припиниться і вони з віруючими будуть вирішувати питання, де молитися далі.

На фото релігійна громада УПЦ в селі Галинівка

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 846