«Що посієш — те й пожнеш». Про відсутність випадковостей в нашому житті та про покаяння (відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує чергове відео з циклу проекту «Духовний імунітет» зі священиком Ростиславом Валіхновським, заслуженим лікарем України.

У християнстві не діє відомий причинно-наслідковий закон карми, себто невідворотнє покарання. Нам даровано Господом покаяння, і покаянням ми спасемося. Отець Ростислав у черговому випуску програми «Духовний імунітет» розповідає про метанойю та розкаяння, про зміну розуму, думки, про зміну свого внутрішнього єства.  

«“Що посієш – те й пожнеш”. Якщо ми будемо звертати увагу на наше серце постійно, кожної миті, кожної секунди, то незабаром побачимо вже перші плоди великих радостей та перемог», — підкреслив о. Ростислав.

«Ми не говоримо про якийсь бездушний закон карми, що щось ми зробили, і на нас вже чекає невідворотнє покарання. У Господа немає гніву, немає злості, тому що Господь є всемилостивий, вселюблячий, всезнаючий, єдиний, наш люблячий батько. Тому в християнстві існує те, чого немає в інших релігіях, — покаяння, зміна себе, грецькою — “метанойя”», — розпочав такими словами цей випуск проекту “Духовний імунітет” отець Ростислав та наголосив, що кожен із нас може змінити себе. Змінити з Божою допомогою.

Священнослужитель нагадав, що в попередніх випусках ми вже говорили про наріжні камені стяжання Духа Святого. Про читання Святого Євангеліє, його тлумачення святими отцями та життя за його законами; про щоденну старанну молитву та про те, яка молитва є правильною і розумною; про творення добрих справ во славу Божу та на благо ближнього; про обов’язкову участь у Таїнствах Святої Церкви.

А крім того, він порадив переглянути випуски про головні гріхи, що вкривають душу шаром бруду, та зокрема про найстрашніший гріх.

Як процитував слова класиків священик Ростислав Валіхновський, наші серця — це те поле битви, де з нами б’ються ворогуючі сили. «Ті сили, які здійснили першу революцію на небі. Сили злих демонів б’ються проти Бога», — додав він.

Саме тому, за його словами, коли ми звертаємо увагу на наше серце, на наш духовний стан, то усвідомлюємо, що «все наше життя — це є відображення або закономірність нашого внутрішнього стану».

Підсумовуючи сказане, священик-лікар закликав до якнайшвидшого покаяння та зміни себе на краще: «Тому що завтра вже може бути пізно».

Дивіться також інтерв’ю: Священник-лікар Ростислав Валіхновський: Головні ліки — Кров і Тіло Христові

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 730