Ієрарх УПЦ прокоментував слова глави Офісу Президента України про свободу для всіх релігійних конфесій: Мають стати дійсністю, а не примарною реальністю

Глава Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор прокоментував заяви глава Офісу Президента України Андрія Єрмака, які він озвучив під час зустрічі з представником Константинопольського патріархату митрополитом Халкідонським Еммануїлом про те, що сьогодні в Україні всі конфесії відчувають себе «вільно і незалежно». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал єпископа Віктора.

«27 травня 2021 року, під час зустрічі з представником Константинопольського патріархату митрополитом Халкідонським Еммануїлом (Адамакісом), глава Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначив, що всі конфесії в нашій державі відчувають себе “вільно і незалежно”, а Президент України Володимир Зеленський “не використовує Церкву” в політичних інтересах, — написав владика. — Що ж, віруючі Української Православної Церкви дійсно хотіли б, щоб Президент України Володимир Зеленський не наслідував свого попередника у відношенні до Церкви та не намагався використати її для досягнення якихось політичних цілей».

Глава Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях нагадав, що за Конституцією України, Церква відокремлена від держави. «А відтак намагання використовувати її, впливаючи на внутрішньоцерковне життя та примушуючи слідувати певній політичній ідеології не тільки антиконституційні, але й ведуть до поразки», — наголосив він.

Ієрарх УПЦ звернув увагу, що віряни УПЦ на даний час не відчувають задекларованої главою Офісу Президента свободи. «Навпаки, – ми зустрічаємося з дискримінацією практично на всіх рівнях. І мова не тільки про захоплення храмів, але й про антицерковні закони, про недопуск наших священників до ЗСУ, про утиски від чиновників на місцях, про агресивну риторику в ЗМІ та інше», — підкреслив архієрей.

«Тому, слід зазначити, що дійсно гарні слова про свободу для всіх релігійних конфесій мають стати дійсністю, а не залишатися тільки бажаною примарною реальністю», — підсумував він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 780