У Неділю 7-му після Пасхи Предстоятель очолив архієрейську хіротонію за Божественною літургією у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

13 червня 2021 року, в Неділю 7-му після Пасхи, святих отців I Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

За богослужінням відбулась хіротонія архімандрита Паїсія (Шинкарьова) у єпископа Костянтинівського, вікарія Горлівської єпархії. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 12 травня 2021 року.

Перед Літургією, за якою відбулась архієрейська хіротонія, звершили особливий чин. Кандидат  у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. Потім диякон виголосив многоліття Блаженнішому владиці, архієреям, церковному народу та ставленику. 

Предстоятелю співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, єпископ Волноваський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Костянтинівський Паїсій, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Костянтинівського Паїсія зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією владика подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чин наречення у єпископа в Феофанії.

Просмотров: 1721