Керуючий справами УПЦ зустрівся з митрополитом Бейрутським Ілією та відвідав храм, що відновлюється за допомоги Української Православної Церкви (фото)

17 червня 2021 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, в рамках свого перебування в межах Антіохійської Православної Церкви, зустрівся з митрополитом Бейрутським Ілією та відвідав храм святого Георгія Побідоносця в Ашрафіє (православний район Бейруту), що відновлюється за допомогою Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

На зустрічі з митрополитом Ілією, яка відбулася в Митрополичій резиденції в Бейруті (Ліван), був присутній заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також представник Руської Православної Церкви в Бейруті архімандрит Філіп (Васільцев).

Митрополит Антоній передав митрополиту Бейрутському Ілії останню частину допомоги, яка була зібрана єпархіями Української Православної Церкви на виконання рішення Священного Синоду від 17.08.2020 року на відновлення храмів Бейрутської митрополії, що постраждали в результаті вибуху в порту столиці Лівану 4 серпня 2020 року.

Митрополит Ілія сердечно подякував всім вірним Української Православної Церкви за надану допомогу. Владика відзначив, що духовенство і вірні його єпархії були зворушені таким проявом християнської любові та взаємодопомоги.

Протягом зустрічі ієрархи обмінялися думками щодо різних актуальних тем церковного життя. Зокрема, владика Антоній подякував митрополиту Ілії за благословення і сприяння в організації на території його єпархії різдвяних та пасхальних богослужінь для української діаспори, які регулярно звершують священики УПЦ, що приїжджають до Лівану.

Спілкування, яке пройшло в теплій і братній атмосфері, продовжилося за обідом, який дав на честь гостей Бейрутський митрополит Ілія.

Після завершення зустрічі митрополит Антоній відвідав кафедральний собор святого Георгія Побідоносця. Даний храм постраждав від вибухів в порту Бейруту і відновлюється за допомогою Української Православної Церкви.

Митрополита Антонія зустрів настоятель цього храму протоієрей Іустин Діяб. Священик показав храм, розповів та показав в храмі місця пошкоджень від вибухів, більшість з яких вже відновлено. Отець Іустин висловив теплі слова подяки за активну допомогу з боку Української Церкви і був дуже зворушеним переживаннями та братньою духовною підтримкою в тих випробуваннях, які вони пережили після трагедії минулого року. В знак подяки отець Іустин передав в дар митрополиту Антонію ікону святого великомученика Георгія.

На пам’ять про відвідання храму і з нагоди його відновлення стараннями Української Православної Церкви митрополит Антоній подарував настоятелю ікону Божої Матері Печерської з предстоящими Антонієм і Феодосієм.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 370