«Слово Предстоятеля»: Про Боже піклування (відео)

«Бог береже кожну людину, й ми повинні жити так, щоб Він радів від того, що нами опікується. А для цього ми повинні жити в любові».

10 липня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов вісімнадцятий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що кожну людину береже Бог, і все, що ми маємо в житті своєму, – це є Божі дари.

Його Блаженство розповів для прикладу дивовижну історію того, як Бог зберіг дитину від загибелі.

За словами Архіпастиря , сталося це в 1977 році. Вночі пасажирський автобус проїжджав повз ліс. Раптом одній пасажирці стало недобре, вона відчула нестерпний біль у животі і, не витримав болю, закричала. Шофер зупинив автобус, жінка зникла за деревами. Та з лісу почувся її страшний крик.

«Пасажири з шофером злякалися та вибігли з автобуса до неї. Вони побачили, що на дереві висить 5-річний хлопчик., – продовжив оповідати владика. – Мотузку зрізали, зняли хлопчика з дерева і помітили, що життя в ньому ще є. Пасажири почали розтирати дитину, робити штучне дихання – і хлопчик ожив. Люди швидко його в автобус, щоб скоріше відвезти до лікарні. Ледь автобус від’їхав від того місця десь 1,5 км, як на дорозі всі побачили молоду жінку, яка сильно махала рукою, щоб її підвезли. Жінка сіла в автобус і полегшено зітхнула. І тут хлопчик побачив цю жінку, підняв на неї сво оченята та промовив: “Мамо, чому ти мене обманула? Сказала, що мені буде добре на дереві, а мені було дуже погано, і тепер мені шия болить”. Хлопчик пізнав свою маму. Жінка хотіла вискочити з автобуса, але пасажири її схопили і здали в міліцію».

Як пояснив Блаженніший владика, виявилося, що ця жінка хотіла вийти заміж за чоловіка, який поставив їй умову: перш якось влаштувати дитину, щоб її позбутися. «Вона вирішила таким чином позбутися своєї дитини. Але Бог так зробив, щоб хлопчика знайшли. І та жінка, яка раптом відчула біль у животі, потім розповідала, що в неї ні до цього, ні після – ніколи таких болей не було. Це був Божий промисл. Господь врятував цього хлопчика від смерті. Звичайно, хлопчика потім віддали в інтернат, а жінку засудили, вона понесла свою кару», – завершив він історію.

Підсумовуючи сказане, Митрополит Онуфрій відзначив: «Так Бог береже кожну людину. І ми повинні жити так, щоб Бог радів від того, що нами опікується, щоб ми не засмучували Бога своєю поведінкою. А для цього ми повинні жити в любові: любити один одного, любити ближнього, бо той, хто любить, ніколи не зробить такого гріха. Нехай Бог береже всіх нас!».

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 370