Голова Юридичного відділу про візит глави Фанару: Варфоломій ганебно уникає зустрічі з людьми, яких вважає своєю паствою

Голова Юридичного відділу УПЦ констатував, що у зв’язку з діяльністю Константинопольського патріарха, віруючі змушені доводити, що вони є і їх багато – і це право гарантоване їм Конституцією України.

Віруючі Української Православної Церкви мають гарантоване Конституцією право на молитовні стояння, якими вони хочуть донести Константинопольського патріарха Варфоломія і першим особам країни, що після томосу вони нікуди не зникли та не бажають входити до складу новоствореної «ПЦУ». Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував ситуацію навколо візиту глави Фанару в Україні. Про це він написав у себе на сторінці в фейсбук, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Олександр нагадав, що згідно з Конституцією України, громадяни України якими і є віруючі Української Православної Церкви, мають право на мирні зібрання (ст. 39), а також на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань (ст. 34). І тому, стверджує він, зокрема молитовне зібрання віруючих в Маріїнському парку відбувалося відповідно до Конституції України.

«Крім того, віруючі УПЦ намагаються донести як патріарху Варфоломію, так і керівництву країни, що вони існують! Офіційна статистика держави і численні хресні ходи, які відбувалися цього літа в різних частинах нашої країни показують, що віруючих УПЦ багато, набагато більше, ніж у «ПЦУ», і вони реальні люди на відміну від статистки «ПЦУ»», – підкреслив юрист.

Священнослужитель звернув увагу, що після «томосу Варфоломія», ні віруючі, ні священнослужителі УПЦ нікуди не поділися.

«Більш того, вони не бажають входити до складу новоствореної «ПЦУ». Тоді їх вирішили силою і обманом туди загнати. Таємна перереєстрація релігійних громад, силові захоплення храмів, дискримінація за приналежність до УПЦ, ці та багато інших порушень прав віруючих, спонукають людей виходити на молитовні стояння і хресні ходи, щоб донести про ці проблеми», – сказав голова юрвідділу УПЦ.

Він зазначив, що «Варфоломій чомусь ганебно уникає зустрічі з людьми, яких він вважає своєю паствою, ховаючись за ширмою канонічної традиції».

«Мені здається, що Євангельська традиція набагато вище канонічної традиції. Якщо взявся лікувати, так лікуй, хороший лікар завжди стежить за результатами свого лікування», – резюмував протоієрей Олександр Бахов.

Читайте також: «Ви нас продали» — віруючі Української Православної Церкви відреагували на приїзд глави Фанара 

Просмотров: 901