В Ізюмській єпархії освячено новий храм, у Кременчуцькій єпархії – приділ храму

29 серпня 2021 року, віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці, перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворного Образа (Убруса) Господа Іісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення храму на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха” в с. Водяне Харківської області, а також митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай освятив приділ храму на честь святого Миколая в Благовіщенському храмі м. Лохвиця Полтавської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Ізюмської та Кременчуцької єпархій.

Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення храму на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха” і Божественну літургію в Борисо-Глібському жіночому монастирі с. Водяне Зміївського округу Ізюмської єпархії.

Хлібом-сіллю зустрічали правлячого архіпастиря ігуменя і насельниці обителі.

Високопреосвященнішому Єлисею співслужило духовенство монастиря, Зміївського благочиння і клірики кафедрального собору.

Після чину освячення митрополит Єлисей очолив у храмі Божественну літургію.

Після закінчення богослужіння правлячий архієрей звернувся до віруючих із повчальним словом.

Після завершення проповіді ігуменя Ангеліна піднесла в дар Його Високопреосвященству образ Божого Матері “Відрада і втіха”.

Митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай звершив освячення приділу храму на честь святого Миколая в Благовіщенському храмі м. Лохвиця Кременчуцької єпархії.

Після освячення митрополит Миколай звершив Божественну літургію у співслужінні настоятеля храму протоієрея Михаїла Товстяка, духовенства храму і єпархії.

Молитовно відзначити Богоугодну подію прийшли багато парафіян храму. Його Високопреосвященство подякував настоятелю храму за труди у справі розвитку Благовіщенського храму та Української Православної Церкви, а також нагородив мецената Олега Володимировича Ведмідя.

Після Богослужіння Митрополит Миколай привітав усіх з Недільним днем, подякував за храмобудівництво та соборну молитву, преподав святительське благословення.

Ізюмської єпархія

Кременчуцька єпархія

Просмотров: 513