Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди початку навчального року у КДАіС (відео)

1 вересня 2021 року, у середу 11-ї седмиці після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври та молебень перед початком навчального року у Київських духовних школах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком богослужіння єпископи, духовенство та студенти Київської духовної академії і семінарії зустріли Блаженнішого владику біля воріт обителі.

За Літургією Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство Лаври, викладачі, співробітники та студенти Київської духовної академії і семінарії у священному сані.

За богослужінням молились вихованці, студенти та викладачі Київських духовних шкіл і паломники Києво-Печерської обителі. Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав молитву з проханням про благословіння Боже юнакам, які починають навчання.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід до Хрестовоздвиженського храму на Ближніх печерах. Там Предстоятель звернувся до викладачів та студентів КДАіС зі словом настанови, а потім очолив молебень на початок нового навчального року.

Після молебню присутні вклонилися мощам небесного покровителя Київської духовної академії і семінарії преподобного Нестора Літописця, а Блаженніший владика окропив усіх святою водою.

На завершення урочистостей зробили традиційне фото біля пам’ятника святителю Петру Могилі.

Нагадаємо, 31 серпня Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у Вознесенському Флорівському монастирі Києва.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4373