Напередодні 30-річчя заснування Донецької єпархії у с. Касянівка освячено новозбудований храм

20 вересня 2021 року, у переддень Різдва Пресвятої Богородиці та 30-річчя заснування Донецької єпархії, з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, благочинний Микільського благочиння протоієрей Миколай Кримський очолив чин освячення новозбудованого Свято-Успенського храму с. Касянівка Донецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Facebook-сторінку БФ “Фавор”.

«За 3 роки ми отримали воістину Божественний дар – свій храм! Нашим батькам доводилося добиратися на службу за десятки кілометрів в м. Маріуполь або смт. Зорю – ходили пішки і в спеку, і в дощ, і в мороз, щоб бути на святковій службі. Ми ж трудами парафіян і благодійників створили храм на багато поколінь для жителів села», – ділиться враженнями староста громади Лариса Домонтович.

Як розповів настоятель храму ієрей Георгій Титов, «храм побудований з елементами візантійського стилю, який принесли в Донецькі степи греки-переселенці з Криму наприкінці 18 століття, які вийшли зі Святителем Ігнатієм, покровителем нашого краю».

«Ми працювали на Славу Божу, щоб збудувати Небесну красу земними матеріалами: освоювали багато спеціальностей, поки храм не засяяв у всій красі на радість нашим парафіянам! Наші малі труди увінчалися успіхом – заступництвом Божої Матері, яка колись послала зодчих на будівництво Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври. Волею Божою творився храм від фундаменту до купольного Хреста. Наша громада, маючи брак у коштах, отримала велику підтримку від багатьох організацій і сотень віруючих УПЦ з України та країн зарубіжжя, серед них і ті, хто відгукнувся на звернення Фонду «Фавор». Завдяки фонду було закуплено будівельні матеріали для монтажу покрівлі. Низький уклін вам всім за це!».

Просмотров: 500