Ієрарх УПЦ взяв участь у меморіальному заході до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру

У середу ввечері, 29 вересня 2021 року, з благословення Предстоятеля УПЦ вікарій Київської Митрополії єпископ Вишневський Спиридон взяв участь у меморіальному заході з нагоди 80-ї річниці розстрілів у Бабиному Яру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Вшанування пам’яті трагічно загиблих у Бабиному Яру розпочалось о 20:30 біля пам’ятника розстріляним киянам і військовополоненим.

Участь у меморіальному заході взяли держслужбовці, керівництво Національного заповідника “Бабин Яр”, представники християнських та юдейських громад.

Єпископ Спиридон поклав до пам’ятника загиблим лампаду та квіти, а також зачитав слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія з нагоди вшанування пам’яті жертв трагедії.

“Жахливі сторінки історії Бабиного Яру нині вчать кожного з нас, що ніякі ідеології не мають стати причиною ненависті, війн, і тим більше – вбивств, – зокрема зазначається у слові Предстоятеля УПЦ. – Сьогодні ми, як віруючі люди, підносимо молитви за упокій невинно вбитих на цьому святому місці, і закликаємо всіх жити в любові та повазі один до одного, ніколи не зраджувати людським цінностям, які споконвіку залишаються незмінними. Хай пам’ять про трагедію Бабиного Яру допоможе ще більше цінувати дароване Богом людське життя”.

29–30 вересня 1941 року нацисти вбили у Бабиному Яру майже 34 тисячі киян лише через те, що вони – євреї.

Просмотров: 318