Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в державних заходах до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

6 жовтня 2021 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистих заходах до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, що відбулися в Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр» у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженнішого владику супроводжував митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Церемонію вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру очолив Президент України Володимир Зеленський.

На заході були присутні дружина Глави держави Олена Зеленська, а також главами іноземних делегацій, зокрема, Президент Держави Ізраїль Іцхак Герцог, Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр, Голова парламенту Грузії Каха Кучава, Спікер Риксдагу Швеції Андреас Норлен, Маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький.

Крім того, в церемонії взяли участь представники парламентів Чехії, Австрії, Литви та Латвії, спеціальний представник з питань Голокосту Держдепартаменту США Еллен Джермейн, спеціальний представник Прем’єр-міністра Великої Британії лорд Амед Вімблдонський, рабини, лідери релігійних конфесій та організацій, посли та представники дипломатичного корпусу, а також експерти, науковці та меценати з усього світу, які опікуються темою Голокосту.

«У цьому місці нацисти розстріляли понад сто тисяч людей, – сказав Володимир Зеленський під час виступу. – У цьому місці важко говорити. На тисячі років його окупувала тиша. У цьому місці важко дихати. Тисячі дітей зробили тут останній подих. У цьому місці важко стояти. Тисячі куль збивали з ніг убитих саме тут, в урочищі Бабин Яр, що пронизане болем і криком, кров’ю і смертю. Місце, яке Господь покинув назавжди, а диявол оминає стороною. Це таке місце. 80 років тому тут сталися жахливі злочини».

Глава держави подякував усім присутнім, зокрема міжнародним гостям, які прибули до України розділити спільний біль у 80-ті роковини страшної трагедії Бабиного Яру.

Використано матеріали president.gov.ua

Просмотров: 3025