Дотримуючись канонічного ладу Святої Церкви, висловлюємо підтримку Предстоятелю та повноті УПЦ — Предстоятель Польської Церкви

Головною ознакою соборності Святої Православної Церкви є Її єдність. Вона живе вірністю догматичному вченню Святої Церкви й у ньому немає місця на еклезіологічний компроміс. Про це йдеться у вітальній адресі Митрополита Варшавського та всієї Польщі Сави до організаторів та учасників Міжнародної конференції «Соборність Церкви: богословські, канонічні та історичні виміри», яка проходить 11 листопада 2021 року в стінах Києво-Печерської Лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Слово Предстоятеля Польської Православної Церкви зачитав ректор Християнської богословської академії у Варшаві (Польща) архієпископ Вроцлавський та Щецинський Георгій.

«Тема конференції дуже важлива й актуальна в сьогодення, враховуючи кризу, що сталася у світовому Православ’ї. Факт появи т. зв.  «Православної Церкви України» замість полікувати релігійний настрій в Україні, його посилив та ускладнив. Замість єднання суспільства стався поділ і вийшов за межі т.з.  «українського розколу» та торкнулося всього світового Православ’я. Тому нам необхідно постійно нагадувати, що головною ознакою соборності Святої Церкви Православної є Її єдність. Вона живе вірністю догматичному вченню Святої Церкви й у ньому немає місця на еклезіологічний компроміс», — йдеться у зверненні Предстоятеля Польської Церкви.

«Ваше Блаженство!  Дотримуючись канонічного ладу Святої Церкви, висловлюємо свою підтримку Вам та повноті Української Православної Церкви», — зазначив Митрополит Варшавський та всієї Польщі Сава.

Окрім того, за словами Предстоятеля Польської Церкви, для подолання усіх спокус та проблем, потрібен всеправославний діалог.

У його зверненні зазначається, що Польська Православна Церква всіма силами намагається сприяти цьому, і нинішній форум у Києві якраз «служить осмисленню нашої сучасної відповідальності», сказав архіпастир.

Просмотров: 2165