Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у зустрічі представників ВРЦіРО з Президентом України

17 грудня 2021 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у зустрічі представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У ході зустрічі Предстоятель пояснив Президенту позицію релігійної спільноти України щодо небезпек, які несе Стамбульська конвенція, та закликав не ратифіковувати її.

«У Стамбульській конвенції заховані ідеологічні міни, які можуть підірвати українське суспільство, – підкреслив Блаженніший владика. – Закони України добре регулюють усі виклики, пов’язані з домашнім насильством. Зі свого боку церкви і релігійні організації готові співпрацювати з владою у сфері реалізації практичних заходів, спрямованих на запобігання домашньому насильству, адже Стамбульська конвенція не є розв’язанням цієї проблеми».

Володимир Зеленський запевнив, що без діалогу з главами церков і релігійних організацій і широкого обговорення не підписуватиме важливих документів.

Під час заходу Президент підписав Закон України «Про Службу військового капеланства», ухвалений парламентом 30 листопада без дискримінаційної норми щодо УПЦ.

Також глава держави подякував релігійним діячам за допомогу українським військовим та активну участь у боротьбі з пандемією COVID-19.

«Хотів би подякувати вам за те, що ви робите, щоб наше життя було справді мирним і спокійним, – сказав Володимир Зеленський. – Робите своєю працею, своїми молитвами, своїм щоденним життям».

Президент привітав ВРЦіРО із 25-річчям створення. «Це прекрасний дієвий інструмент, який є не в кожній країні світу. Бажаю стабільності Раді Церков», – зазначив він.

Зустріч завершилася взаємною згодою Президента України та членів ВРЦіРО надалі розвивати державно-церковний діалог і взаємодію на рівні керівництва держави.

Для того, щоб спільно знаходити рішення для складних суспільних проблем, члени Ради Церков запропонували створити робочу групу з представників Офісу Президента України та ВРЦіРО.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото: president.gov.ua

Просмотров: 1808