Єпископ Баришівський Віктор взяв участь у заході ВРЦіРО у Святій Софії

16 лютого 2022 року у Софійському Соборі відбувся молитовний захід «Звернення до Всевишнього про захист України». З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, участь у заході взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор. У заході також взяли участь представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) та Голова державної служби з питань етнополітики та свободи совісті О. В. Богдан. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час свого виступу єпископ Баришівський Віктор звернув увагу на важливість єдності народу особливо зараз, коли наша країна переживає складні часи. «У всіх храмах і монастирях нашої Української Православної Церкви, під очоленням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, щоденно лунає молитва за мир, порозуміння та єдність всіх без винятку українців. Ми молимося, щоб будь-які загрози, які б не з’являлися ззовні, були подолані, щоб омріяний мир мільйонами наших співгромадян був досягнутий. Коли народ єдиний, тоді він сильний, тоді він будь-які випробування долає з честю, тому ми вчергове маємо проникливо усвідомити, що ми всі є українці, що серед нас немає кращих чи гірших, що всі ми різні, але при цьому всі ми рівні», – підкреслив єпископ Віктор.

Архієрей зазначив, що Українська Православна Церква підтримує нашу державу і всіляко сприяє розвитку, зміцненню єдності серед співгромадян та готова «у випадку повномасштабної війни, благословити людей на захист нашої Батьківщини», процитувавши слова українського поета Василя Симоненка: «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину».

«Українська Православна Церква підтримує нашу державу, нашого Президента і все керівництво, на якому у цей час лежить неабияка відповідальність», – зазначив владика.

У своєму виступі єпископ Віктор також підкреслив необхідність консолідації народу України та уникнення розділень. «У ці часи випробувань Господь ще раз і ще раз показує нам, що ми повинні бачити один в одному брата, а не ворога, що всі ми живемо в одному спільному українському домі. На жаль, протягом останніх років серед нашого народу було багато розділень. Проте цей Проммсл Божий, що діється, сприймається нами як можливість об’єднатися, зміцнитися як єдиній міцній нації», – зазначив владика.

Наостанок єпископ Віктор висловив сподівання на те, що Господь благословить нашу державу миром і, через ці труднощі, навчить нас не надіятися «на князів і синів людських» поза межами кордонів нашої країни, а консолідувати власні сили для блага рідної Вітчизни на усього українського народу.

Просмотров: 2687