Штаб ЗСУ – на захоплених територіях ворог обладнує у храмах вогневі позиції

14 березня 2022 року Штабом ЗСУ оприлюднено повідомлення про фіксовані непоодинокі випадки використання російськими військами цивільної інфраструктури, зокрема, і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

Українська Православна Церква сприймає цей факт як акт святотатства і неприхованої наруги над святинею, в наслідок чого місце поклоніння Богу перетворюють на місце, де звершуються диявольські справи. Ті, хто наважується обладнувати у храмах вогневі позиції не лише наражають цю культову споруду на небезпеку, але й попередньо свідомо оскверняють її.

Господь говорить зі сторінок Євангелія: «Дім Мій домом молитви назветься» (Мф. 21:13). У храмі під час Літургії звершується Безкровна Жертва Спасителя. Тому все, що пов’язане з пролиттям крові категорично не допускається в приміщенні храмі. Саме тому згідно з церковними канонами у храмі не лише не можна використовувати зброю, але й категорично забороняється навіть заходити зі зброєю до храмової споруди.

Всі випадки використання церковних споруд для ведення бойових дій неприпустимі та не мають на те Божого благословення.

Просмотров: 2481