У Загальцях в Київській області в результаті обстрілу зруйновано храм УПЦ

У Загальцях Київської області через обстріл зруйновано Миколаївський храм Української Православної Церкви. Про це повідомив настоятель релігійної громади ієрей Сергій Іваніна передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ. 

Село було довгий час під окупацією, зв’язку з ним не було, і точний час знищення храму невідомий. Імовірно, це сталося у 20-х числах березня. Сам отець Сергій проживав із сім’єю недалеко від Загальців, у сусідньому селищі. З приходом військ РФ сім’я священника через бої змушена була майже цілодобово сидіти у підвалі, але потім їм у складі автомобільної колони вдалося евакуюватися.

За словами о. Сергія, Миколаївська громада існувала з початку 1990-х років і включала близько 50 активних парафіян. На великі свята в церкві та біля неї (сам храм був невеликим) збиралося кілька сотень людей із 2000 мешканців у Загальцях.

Останнім часом парафія намагалася збудувати новий храм, який знаходиться за півкілометра від старого. Але там лише залито фундамент та зведено стіни. У якому стані ця будівля після боїв, наразі невідома.

“Загальці дуже постраждали від окупації. Парафіяни розповідають, що в когось просто вибиті вікна, а в деяких на місці будинку одна велика вирва. Головне, щоб усі були живі, про це молимося. Як тепер служитимемо, поки не знаю. Мабуть, доведеться на вулиці”, – сказав священник.

Просмотров: 993