У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 32

Українська Православна Церква продовжує допомагати Збройним Силам України, теробороні, медичним закладам, волонтерам та усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує тридцять другу частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 31.

Київська єпархія. 12 квітня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія настоятель храму на честь святителя Спиридона Триміфунтського Святошинського благочиння протоієрей Миколай Данилевич разом з парафіянами доставили у місто Гостомель допомогу, зібрану релігійною громадою храму спільно з волонтерами.

Гуманітарний вантаж допомагали транспортувати прихожани храму, які до війни жили і працювали в Гостомелі та знають мешканців і місто. Допомогу розвозили по конкретних адресах до людей як в місті, так і по околицям, звідки місцевим жителям поки-що неможливо приїхати в саме місто і отримати допомогу. Люди дякували і ділилися історіями, як пережили російську окупацію.

Одеська єпархія. Українським захисникам, які несуть службу на блокпостах Одеської області, надається духовна та матеріальна підтримка від духовенства Одеської єпархії УПЦ. Так, 11 квітня настоятелем храму Святого мученика Віктора в Авангарді протоієреєм Петром Гайдуком на місцеві блокпости було передано гарячі обіди та набори «Благословення Єрусалима».

Полтавська єпархія. 12 квітня 2022 року до Гуманітарного центру Полтавської єпархії прибула благодійна допомога від Громадської організіції «Друзі спільноти святого Егідія».

Зусиллями волонтерів Полтавської єпархії гуманітарна допомога буде доставлена постраждалим від військових дій людям, біженцям, вимушеним переселенцям та всім нужденним.

Полтавська єпархія висловлює подяку керівнику Громадської організації «Друзі спільноти святого Егідія» Лі-фан-се Юрію Георгійовичу за надану допомогу та підтримку.

13 квітня 2022 року з Гуманітарного центру Полтавської єпархії, який знаходиться у храмі Всіх святих землі Полтавської при єпархіальному управлінні, духовенство та єпархіальні волонтери в черговий раз відправили допомогу для військовослужбовців Збройних сил України, які захищають нашу Державу.

Вінницька єпархія. 13 квітня 2022 року в Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі стараннями митрополита Вінницького і Барського Варсонофія провели комплексний медичний огляд кліриків, сестер обителі, а також вимушених переселенців.

Дніпропетровська єпархія. З благословення митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея уже протягом дев’яти місяців Товариство милосердя святителя Луки Кримського займається годуванням бездомних та інших потребуючих людей Новокодацького району міста Дніпро.

Також волонтери двічі на тиждень готують гарячі обіди для одного із військових підрозділів міста Дніпро.

Більш детальна інформація та реквізити для допомоги доступні за посиланням.

Вознесенська єпархія. 12 квітня 2022 року клірики єпархії протоієрей Георгій Стояновський та протоієрей Михаїл Кіряк передали гуманітарну допомогу до храму Христа Спасителя міста Южноукраїнськ.

У цьому храмі з початку бойових дій кожен день нижнє приміщення храму використовується як притулок для місцевих жителів, а також годують захисників нашої країни та всіх нужденних.

Мукачівська єпархія. Волонтери єпархії відправили м’які іграшки для дітей-сиріт, евакуйованих з окупованих територій.

Черкаська єпархія. З благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія духовенство та прихожани Свято-Рождественського архієрейського подвор’я міста Черкаси передали продукти харчування до Черкаської громадської організації «Комітет допомоги бідним та обездоленим».

Допомогу отримали переселенці з Харкова і Києва, а також люди з інвалідністю та малозабезпечені жителі Черкас.

Благочинний Чорнобаївського округу протоієрей Валерій Русняк в складі волонтерської групи Черкаського Центру допомоги армії передав гуманітарну допомогу до Київського військового шпиталю.

Спільними зусиллями волонтерів та парафій Черкащини було передано чергову партію медикаментів, продуктів харчування, засобів гігієни, побутової хіміїі, маскувальних сіток та теплого одягу.

Олександрійська єпархія. Благочинний Долинського округу протоієрей Віктор Місяйло разом із духовенством і прихожанами благочиння надали військовим чергову допомогу. Священик також повідомив про те, що планується знову приготування продуктів та формувати пакунків для ЗСУ.

Тернопільська єпархія. Волонтери Тернопільської єпархії висловлюють щиру вдячність усім, хто взяв участь у придбанні палива для Чернігівської єпархії.

Було зібрано 10 070 грн, на які волонтери придбали 120 л. ДП і 170 л. А-95.

Волинська єпархія. 11 квітня 2022 року мешканцям сіл Київської області, у яких велися активні бойові дії з російськими окупантами, надійшла гуманітарна допомога від православних з Волині.

Громада на честь святого апостола Іоанна Богослова м. Луцьк та Чарторийський чоловічий монастир спільними зусилями зібрали допомогу, а настоятель луцької парафії протоієрей Іоанн Піпаш та мозаїчник-художник Михайло Манько відвезли її до потребуючих.

Продукти харчування, одяг, засоби гігієни та багато іншого отримали мешканці сіл Рудницьке, Перемога та Лук’янівка Баришівської округи. Зустрів у Києві та супроводжував волинських гостей перший проректор Київської духовної академії та семінарії протоієрей Сергій Ющик.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 222