Рекомендації щодо звершення пасхального богослужіння 24 квітня 2022 року у храмах та монастирях Української Православної Церкви

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує рекомендації щодо звершення пасхального богослужіння 24 квітня 2022 року у храмах та монастирях Української Православної Церкви.

  1. У храмах та монастирях Української Православної Церкви пасхальне богослужіння 24 квітня 2022 року має відбутися з дотриманням обмежень, зумовлених воєнним станом, що діє в Україні.
  2. Настоятелям храмів, намісникам та ігуменям монастирів необхідно відповідально поставитись до заходів безпеки під час пасхального богослужіння.
  3. У разі погодження з відповідними військовими адміністраціями, пасхальне богослужіння може бути звершене у нічний час.
  4. Під час нічного пасхального богослужіння настоятелям храмів, намісникам та ігуменям монастирів необхідно забезпечити суворе дотримання вірянами правил комендантської години, сигналів повітряної тривоги тощо.
  5. Дотримання правил комендантської години передбачає прибуття на богослужіння до початку комендантської години та неухильне перебування у храмі/монастирі до завершення комендантської години (у Києві та Київській області комендантська година на даний час запроваджена з 22.00 до 5.00)*.
  6. За необхідності, з благословення єпархіального архієрея, пасхальне богослужіння може бути перенесене на ранок 24 квітня 2022 року.

* – Згідно з повідомленням мера Києва Віталія Кличка, у ніч на Великодень, тобто із суботи 23 квітня на неділю 24 квітня, комендантська година в Києві та області діятиме з 23:00 (суботи) до 5:00 ранку (неділі).

 

 

Просмотров: 5559