У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 48

Духовенство і вірні Української Православної Церкви надають моральну, духовну та матеріальну підтримку всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок восьму частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 47.

Київська єпархія. Благодійний фонд «ФАВОР» доправив гуманітарну допомогу до Чернігівської центральної районної лікарні. Медичному персоналу було передано ліки, продукти харчування, памперси та засоби особистої гігієни для пацієнтів.

Також стараннями фонду у квітні цього року було придбано металопластикові вікна для відділень реанімації та операційного блоку районної лікарні.

Дніпропетровська єпархія. 8 травня 2022 року, в Неділю святих жінок-мироносиць, у нижньому храмі на честь святих праведних Богоотців Іоакима та Анни храмового комплексу на честь Іверської ікони Божої Матері м. Дніпра відбувся Великодній благодійний концерт.

Захід проходив під патронажем щорічного фестивалю «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіві». У концерті взяли участь сім церковних колективів: два дитячі хори, які складаються з учнів недільних шкіл, та п’ять парафіяльних дорослих колективів – усього 88 учасників.

Усі зібрані кошти під час проведення Великоднього благодійного концерту було передано до благодійного фонду «Острів Надії», який з перших днів війни надає гуманітарну підтримку військовому шпиталю м. Дніпра, міським лікарням та гуманітарним центрам, а також переселенцям та незаможним людям.

Запорізька єпархія. 6 травня 2022 року, у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, клірик Запорізької єпархії передав для воїнів ЗСУ зібрані православними волонтерами та вірянами продукти, щоб підкріпити захисників Запоріжжя як фізично, так і морально.

Рівненська єпархія. Парафіяни та священики Рівненської єпархії продовжують допомагати військовим і всім потребуючим. Віряни Свято-Михайлівської парафії с. Зоря Рівненського району та Свято-Георгієвської парафії м. Здолбунова відправили для військових, що захищають Україну на передовій, отові страви, смаколики і маскувальні сітки. Також віряни цих парафій підготували допомогу для нужденних.

Олександрійська єпархія. 7 травня 2022 року на підтримку ЗСУ в Олександрії відбувся легкоатлетичний пробіг. Кошти, що були зібрані під час цього заходу, будуть направлені на підтримку наших Захисників.

8 травня 2022 року з благословення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа в м. Олександрії, у приміщенні православно-просвітницького центру на честь благовірних князів Бориса та Гліба, було проведено черговий благодійний обід для всіх охочих та нужденних.

Сумська єпархія. 9 травня 2022 року територіальна оборона м. Сум отримала продукти харчування, які були придбані на пожертви вірян церковної громади святителя Луки Кримського (район Баси). Православна община Сум продовжує підтримувати захисників-військовослужбовців, які обороняють місто від російської військової агресії.

Харківська єпархія. 8 травня 2022 року з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія викладачі та студенти Харківської духовної семінарії передали великодні паски до лікарень м. Харкова та на станції метро, де від обстрілів ховаються харків’яни.

9 травня 2022 року насельники Покровського чоловічого монастиря м. Харкова розвезли продукти харчування в райони міста Харкова, які страждають від військових обстрілів.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 662