У Чернівецькій, Мукачівській та Харківській єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих Захисників України

Священики Української Православної Церкви провели в останню дорогу чотирьох спочилих воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

4 травня 2022 року священик Іоанн Власов у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці м. Сокиряни Чернівецької єпархії відспівав загиблого воїна Ігоря Жука, який віддав своє життя захищаючи Україну від російської агресії.

9 травня 2022 року у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Кліводин Чернівецької єпархії благочинний Кіцманського округу протоієрей Миколай Зеленюк у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іоанна Руснака та духовенства єпархії очолив чин відспівування Захисника Батьківщини Василя Гначука.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

10 травня 2022 року у Свято-Михайлівському храмі с. Грибівці Мукачівського району прощалися із загиблим Захисником України Володимиром Васильовичем Шайно.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин відспівування і похорону звершив благочинний Другого Мукачівського округу протоієрей Михайло Пак у співслужінні духовенства єпархії.

Віддати шану та подякувати Герою за його подвиг прийшли рідні, побратими, друзі та односельчани.

Мукачівська єпархія УПЦ висловлює щирі співчуття рідним та близьким спочилого воїна і закликає до сугубих молитов за упокій його душі.

Цього ж дня з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Віднайдення загиблих» м. Харкова священик Олександр Заїка звершив чин відспівування Захисника України, який загинув під час визволення окупованих територій в Харківській області.

Поховали воїна на Алеї Слави одного із харківських кладовищ.

Вічна пам’ять Героям.

Просмотров: 595