У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 49

Парафії, монастирі, духовні школи та православні волонтери невпинно продовжують надавати допомогу усім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок дев’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 48.

Ніжинській єпархія продовжує підтримувати новонароджених у військовий час немовлят.

В рамках даної акції з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента єпископ Феодосій разом з секретарем єпархіального управління протоієреєм Валерієм Дашко та головою єпархіального відділу у справах сім’ї священиком Олександром Гладишем вчергове відвідали Ніжинський міський пологовий будинок та передали подарункові набори з дитячим харчуванням, засобами гігієни та предметами для догляду за новонародженими.

Вінницька єпархія. 6–7 травня 2022 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, на прохання митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія було доставлено гуманітарний вантаж у вигляді продуктів харчування, ліків та засобів гігієни.

Допомогу централізовано збирали усі парафії та монастирі Вінницької єпархії.

Так, було зібрано гуманітарного вантажу загальною вагою понад 7 тонн.

Вантаж доставив секретар Вінницької єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський) у Свято-Покровський чоловічий монастир Харкова, який в ці дні став осередком допомоги для харків’ян.

Чернівецька єпархія. 120 сімей з дітками до трьох років отримали гуманітарну допомогу від Гуманітарного центру «Благовість» при парафії на честь святого великомученика Георгія Побідоносця м. Сторожинець.

Благодійна допомога з Чернівецької єпархії була направлена до харківського БФ «Заради життя».

«Велика кількість підгузників, каш, дитячого печива, серветок, засобів дитячої та жіночої гігієни, ліків для дітей та дорослих, макаронних виробів, круп, дитячого пюре, консервацій та багато чого іншого для маленьких діточок. Ми жодного разу не отримували в такій необхідній кількості благодійну допомогу», – повідомили харківські волонтери.

Кременчуцька єпархія. За сприяння «Кохнівського хлібзаводу» волонтери Кременчуцької єпархії на чолі з протоієреєм Костянтином Масловим передали допомогу у вигляді 300 булок хлібу та інших хлібобулочних виробів для тих, хто найбільше страждає від війни.

Полтавська єпархія. Волонтери гуманітарного центру «Благо», що функціонує при відділі благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії, на чолі з головою організації протоієреєм Андрієм Сімоном здійснили черговий вивіз речей для потреб матерів та дітей із зон бойових дій.

Завдяки трудам волонтерів та допомозі жертводавців одягнути чимало діток на Харківщині. Крім речей для немовлят було передано дитяче харчування.

Тернопільська єпархія. За попередній тиждень волонтери єпархії передали партію сухарів для військових на передову, а також – набори продуктів, засобів гігієни, медикаменти для сімей переселенців.

Окрім цього, було відправлено велику партію гумантірної допомоги, яка складалася з їжі швидкого приготування, засобів гігієни та медикаментів (загалом більше 5 тонн) для мешканців Харкова.

Харківська єпархія. Звіт про благодійну роботу єпархії станом на 10 травня:

• Керуючий Харківською єпархією передав харчові продукти для нужденних харків’ян;
• Настоятель храму на честь свт. Миколая роздав гуманітарну допомогу мешканцям селища Жуковського;
• Клірик Казанського храму м. Харкова роздав харків’янам продукти харчування;
• Вихованці Харківської духовної семінарії передали продукти харчування харків’янам, що ховаються на станції метро;
• Священнослужителі єпархії передали продукти харчування та медикаменти до шпиталю Харкова.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 400