У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 54

Парафії, монастирі, духовні школи та благодійні організації Української Православної Церкви продовжують надавати духовну та матеріальну допомогу нужденним, хворим, біженцям та українським воїнам. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує п’ятдесят четверту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 53.

Київська єпархія. 19 травня 2022 року перший проректор КДАіС та настоятель храму на честь Воскресіння Христового (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану) протоієрей Сергій Ющик освятив позашляховик, що був придбаний стараннями парафіян храму для потреб військовослужбовців Збройних Сил України. Після освячення автомобіль був відправлений у зону бойових дій.

Внутрішні переселенці на Дніпропетровщині продовжують отримувати допомогу від БФ «Фавор».

Нова хвиля постраждалих під час бойових дій у Лисичанську прибула до сіл Дніпропетровської області, якими опікується православна громада Свято-Іллінського храму села Першотравенка Кам’янської єпархії.

Священик Олександр Лютенко разом з парафіянами щодня передають від фонду «ФАВОР» для нужденних 150-300 продуктових наборів, до яких входять борошно, пшенична крупа, макарони, горох, квасоля, олія, яйця, чай тощо.

Чернівецька єпархія. 16 травня 2022 року з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія від Гуманітарного центру «Благовість» при парафії на честь святого великомученика Георгія Побідоносця міста Сторожинець було відправлено 20 тонн гуманітарної допомоги у м. Дніпро для передачі військовим ЗСУ, які на передовій захищають нашу Батьківщину від російської агресії.

Даний вантаж був зібраний та переданий вірянами Сучавської Архієпископії Румунської Православної Церкви.

Передачею допомоги займався безпосередньо протоієрей Георгій Ковальчук, керівник гуманітарного центру «Благовість».

Також трудами протоієрея Георгія Ковальчука та протоієрея Валентина Павленка два вантажі гуманітарної допомоги (маса кожного – 5 тонн) були передані Благодійному фонду «Покрова Пресвятої Богородиці».

Дані вантажі будуть передані для жителів Харкова, які страждають від військових дій. Було відправлено: консерви, медикаменти, дитяче харчування, засоби гігієни, миючі засоби, вода, одяг та інше.

18 травня 2022 року до Консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ звернулись представники Волонтерської Ініціативи України з проханням надати футболки для Захисників України в Сумську область.

Волонтерам була передана коробка з шістдесятьма футболками для військових ЗСУ.

Полтавська єпархія. 16 травня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа настоятель Свято-Пантелеймонівського храму м. Полтави протоієрей Сергій Дубовий передав вимушеним переселенцям з Харкова, які є пацієнтам Центру імені Георгія Побідоносця на базі Міжнародної антинаркотичної асоціації, благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування.

18 травня 2022 року прес-секретар Полтавської єпархії протоієрей Миколай Довганич передав благодійну допомогу у вигляді лікарських засобів, товарів медичного призначення та медикаментів для пацієнтів та персоналу нейрохірургічного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфасовського.

Цього ж дня керівник відділу благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії протоієрей Андрій Сімон передав благодійну допомогу засудженими та працівниками Державної установи «Крюківська виправна колонія № 29».

Збір благодійної допомоги для передачі нужденним відбувається у Гуманітарному центрі Полтавської єпархії.

Окрім цього, при Свято-Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави кожного дня з 12.00 до 13.00 проходять благодійні трапези для вимушених переселенців і біженців, а також для всіх нужденних.

Кам’янська єпархія. Волонтери Кам’янської єпархії передали для військових ЗСУ на передову бинти, медикаменти та засоби гігієни.

Олександрійська єпархія. Зусиллями єпархіальних волонтерів до Покровського собору м. Олександрії була доставлена благодійна допомога у вигляді продуктів харчування для роздачі нужденним та вимушеним переселенцям.

Житомирська єпархія. 17 травня 2022 року духовенство і парафіяни Свято-Миколаївського собору м. Бердичева відправили чергову партію до гуманітарного штабу міста.

Мукачівська єпархія. За ініціативи голови Молодіжного відділу єпархії та за підтримки благодійників була здійснена гуманітарна поїздка до м. Гостомеля та навколишніх сіл.

Завдяки реалізованому благодійному проекту в постраждалі від війни населені пункти було доставлено 4 тонни продуктів харчування, овочі та засоби гігієни.

Ніжинська єпархія. 19 травня 2022 р. з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента клірик Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря ієрей Сергій Беркут зустрівся з членами Прилуцького осередку Українського товариства сліпих.

Священник провів тепло поспілкувався з присутніми та пояснив значення десяти заповідей Божих.

Харківська єпархія. У Харківській єпархії продовжують реалізовувати активну соціальну діяльність. Зокрема:

• 17-20 травня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування, засоби гігієни та ліки харків’янам, що проживають в районах П’ятихатки та Північна Салтівка;

• 19 травня 2022 року настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Губарівка Богодухівського району ієрей Миколай Полянчиков передав дитяче харчування нужденним сім’ям з дітьми;

• Клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський надають гуманітарну допомогу харків’янам, які проживають на Салтівці та в інших районах міста. Також ці священнослужителі передають необхідні медикаменти до медичних установ Харкова;

• Братія Покровського чоловічого монастиря міста Харкова передала дитяче харчування та продукти харківським волонтерам, які надають допомогу переселенцям з дітьми та пенсіонерам у Харківській області.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 313