В Українській Православній Церкві відспівали десять воїнів, один з них – брат священика

Священнослужителі Одеської, Волинської, Володимир-Волинської, Рівненської, Чернівецько-Буковинської  єпархій звершили відспівування десяти військовослужбовців, один з них брат священика Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

У єпархіях висловили співчуття рідним та близьким загиблих воїнів та закликали молитися за упокій їхніх душ.

В Одеській єпархії попрощалися із п’ятьма воїнами. Вікарний архієпископ Болградський Сергій відспівав загиблого під Ізюмом військовослужбовця Михайла Кіосе. Настоятель Димитрієвського храму смт Березине священик Георгій Журжі – воїна Опанаса Халікового.

У храмі на честь Донської ікони Божої Матері на Західному цвинтарі Одеси попрощалися з воїнами Сергієм Васильєвим та Ігорем Барабашем, а у храмі на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» Чорноморська – з Геннадієм Силічовим.

“Від імені Одеської єпархії УПЦ висловлюємо свої щирі співчуття близьким та товаришам по службі загиблих воїнів.  І просимо згадувати у своїх молитвах ці нові імена, просячи Господа про упокій їхніх душ”, – йдеться у повідомленні.

25 травня у Хрестовоздвиженському храмі Луцька звершили чин відспівування загиблого воїна Віталія Приймака. 23-річний Герой України загинув неподалік Бахмута Донецької області.

Віталій Приймак – брат клірика Волинської єпархії, настоятеля храму на честь Ікони Божої Матері “Скоропослушниця” с. Брониця священника Назарія Приймака. Також загиблий був пономарем Хрестовоздвиженського храму, у якому його відспівали. Поховали Віталія Приймака на місцевому кладовищі у Липинах.

“Від імені керуючого єпархії та духовенства висловлюємо щирі співчуття о. Назарію та всій родині у зв’язку з загибеллю брата Віталія. Вічна пам’ять…”, – йдеться у повідомленні єпархії.

25 травня у Володимир-Волинській єпархії попрощалися с двома воїнами.

У селі Дубечне священнослужителі Кримненського благочиння відспівали загиблого воїна Сергія Мовшука, який поліг у війні з російськими окупантами.

Чин похорону очолив благочинний округи протоієрей Сергій Никонюк у співслужінні настоятеля місцевої парафії протоієрея Віктора Панчука та священників з навколишніх сіл.

Прощалися з військовослужбовцем у Покровському храмі с. Дубечне. Поховали захисника на місцевому кладовищі.

Віряни та духовенство Кримненського благочиння висловлюють щирі співчуття родині полеглого бійця та закликають до молитви за упокій його душі та мир в країні.

У селі Козлиничі на Ковельщині проводжали в останню земну путь Анатолія Дмитрука – представника самої мирної професії – агронома, котрий у перший день війни з російськимми окупантами був призваний у ряди української армії й 18 травня біля населеного пункту Яковлівка, Бахмутського району, Донецької області, поліг у бою.

Анатолій був парафіянином Хрестовоздвиженського храму с. Козлиничі. З храму, де його хрестили у дитинстві – провели у вічність соборною молитвою православного духовенства Ковельщини за участі жителів села, чисельних друзів і знайомих, воїнів ЗСУ та родини. Чин Погребіння очолив старший благочинний Ковельського району протоієрей Володимир Ровінський у співслужінні духовенства єпархії.

У Анатолія Дмитрука залишилася старенька мати, дружина, три доньки та онука.

“Щирі співчуття родині нашого земляка-захисника! Вічна памʼять і Царство Небесне новопреставленому воїну Анатолію!”, – написали у Володимир-Волинській єпархії.

14 травня внаслідок ворожого артобстрілу на Донеччині загинув  житель  села Усті Валерій Леонідович Остапчук. Похоронили воїна у рідному селі на Березнівщині Рівненської області, чин відспівування звершили священники УПЦ.

У Корці із загиблим Валерієм Остапчуком прощалися 24 травня. На майдані міста на колінах зустрічали труну із  Героєм жителі громади. Поминальну літію звершили: благочинний протоієрей Ярослав Воят та духовенство І-го Корецького благочиння.

По дорозі до Усті попрощатися із загиблим воїном виходили від старого до малого, останню путь встеляли квітами, а в храмах заупокійні дзвони сповіщали про втрату.

Соборний чин відспівування полеглого Героя був звершений у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Устя. Поховали воїна на кладовищі у Маринині, що на Березнівщині, де уже спочиває його батько.

Родом Валерій із Маринина. В Усті прожив 10 років. Був дуже хорошою людиною, спокійною та врівноваженою, розповідають односельці. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі. Отримавши 21 березня повістку, відразу вступив до лав Збройних Сил.

“Щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна, розділяємо ваш біль та схиляємо голову в глибокій скорботі. Царство Небесне і вічний спокій його душі”, – йдеться у повідомленні.

24 травня священники Чернівецько-Буковинської єпархії у місті Новоселиця (Селище) відспівали захисника Батьківщини, Юрія Луз’янова, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.
Відспівування воїна Юрія очолив митрофорний протоієрей Євгеній Беженар настоятель парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці міста Новоселиця (Селище) у співслужінні духовенства єпархії.
Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родинам героїв та просить всіх молитись за упокій його душ.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 69119