У Кам’янець-Подільській, Волинській та Криворізькій єпархіях священики Української Православної Церкви відспівали загиблих Захисників Батьківщини

У трьох єпархіях Української Православної Церкви відспівали воїнів ЗСУ, які захищали Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

1 червня 2022 року у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, що розташовується на території храмового комплексу Олександро-Невського кафедрального собору Кам’янець-Подільської єпархії, попрощалися із воїном ЗСУ Максимом Квапишем, який був активним прихожанином собору.

Чин відспівування очолив ключар кафедрального собору протоієрей Тарасій Забудько у співслужінні єпархіального духовенства.

На похороні були присутні та молилися за упокоєння душі загиблого Героя вікарії Чернівецької єпархії намісник Вознесенського Банченського монастиря митрополит Банченський Лонгін та єпископ Герцаївський Силуан.

Після заупокійної молитви протоієрей Тарасій звернувся до батьків та родини загиблого воїна Максима зі словами співчуття та закликав усіх молитися за упокоєння душі спочилого воїна.

Цього ж дня священики Волинської єпархії на чолі з протоієреєм Олександром Жовніром провели в останню дорогу Захисника України Валентина Карпіка.

«Покійний Валентин Карпік ще з 2014 р. проходив військову службу в зоні АТО-ООС і з початку повномасштабного російського воєнного вторгнення боронив свою Батьківщину. Відзначений кількома державними нагородами за проявлений героїзм і мужність», – повідомляє єпархіальна прес-служба.

Поховали загиблого Героя у селі Підріччя.

2 червня 2022 року у Миколаївському храмі м. Кривого Рогу відбувся чин відспівування загиблого в боях за свободу України криворізького військового Вадима Сотнікова.

Заупокіне богослужіння звершив настоятель храму архімандрит Єрмоген (Салатюк).

Попрощатися з воїном зібрались рідні, друзі, колеги, товариші по військовій службі та жителі міста.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 771