Релігійні громади УПЦ активно протидіють спробам перевести їх у розкол

У Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях релігійні громади відстоюють своє право залишатися в лоні Української Православної Церкви та звершувати богослужіння у своїх храмах. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії та сторінок у Facebook клірика Рівненської єпархії архімандрита Германа (Кулакевича) і правозахисниці Вікторії Кохановської.

5 червня 2022 року у Володимир-Волинській єпархії парафіяни храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини у селі Коцюри Ковельського району підтвердили своє бажання залишитися в лоні Української Православної Церкви. Таке рішення віряни прийняли на парафіяльних зборах.

На зібранні були присутні благочинний Любомльської Різдво-Богородичної округи протоієрей Василій Мельничук, настоятель храму протоієрей Віктор Сулік та парафіяни храму.

У ході зібрання громада одноголосно висловила щире і беззаперечне бажання не змінювати юрисдикцію і залишитися вірними канонічній Церкві під омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Цього ж дня у Рівненській області парафіяни Миколаївського храму села Гільча на зборах підтвердили вірність Українській Православній Церкві на чолі з Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

«Громада вкотре висловила про свою приналежність до Української Православної Церкви. На збори, які в цей день відбулися біля місцевого будинку культури, ініційовані невідомим “оргкомітетом”, парафіяни нашого храму не пішли, підкресливши те, що це зібрання не має ніякого відношення до нашої релігійної громади», – написав на своїй сторінці у Facebook настоятель парафії архімандрит Герман (Кулакевич).

Із присутніх 65 осіб 64 проголосували за те, щоб зберегти вірність УПЦ, за перехід в «ПЦУ» голосів не знайшлося, одна парафіянка утрималася.

5 червня 2022 року парафіяни храму на честь Успіння Божої Матері, розташованого у мікрорайоні Ружична міста Хмельницький, не змогли потрапити у свій храм для звершення богослужіння, оскільки на вхідній хвіртці храмової огорожі був навішений ланцюг. Біля самого храму зібралася група людей у військовій формі, які жодного відношення до громади храму не мають.

На вимогу правозахисниці Вікторії Кохановської встановити особи тих, хто незаконно потрапив на територію храму, поліція не реагувала. Самі ж рейдери посилалися на документ про перереєстрацію громади, яку нібито підписав голова Хмельницької Обласної військової адміністрації.

У підсумку віряни на чолі з настоятелем храму задля того, щоб відстояти своє законне право звершувати богослужіння у свому храмі, вийшли на безстрокове молитовне стояння до стін ОВА.

Участь у молитовному стоянні бере близько трьохсот осіб.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 2638