У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 67

В Українській Православній Церкві продовжують надавати необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шістдесят сьому частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 66.

Одеська єпархія. До Одеської єпархії УПЦ звернулися представники комітету з надання допомоги дітям із малозабезпечених сімей, дітям з інвалідністю та вимушеним переселенцям з проханням допомогти у придбанні необхідних гаджетів для дистанційної освіти.

У відповідь на це прохання 29 червня 2022 року митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел разом з архієпископом Арцизьким Віктором, вікарієм Одеської єпархії УПЦ особисто зустрілися з дітьми в Успенському чоловічому монастирі та вручив кожній дитині телефон й інші подарунки.

Владика Агафангел зазначив, що діти – це наше майбутнє і їм необхідно допомагати в здобутті освіти та стежити за їх якісним розвитком та вихованням.

Кременчуцька єпархія. Громада Свято-Троїцького храму Кременчука закупила продукти харчування для воїнів, які захищають Україну на передовій.

Куратор по сортуванню та логістиці допомоги біженцям Кременчуцької єпархії протоієрей Костянтин Маслов організував транспортування необхідних ліків до бойових бригад.

Олександрійська єпархія. З благословення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа в Олександрії, біля корпусу Покровського монастиря, єпархіальні волонтери провели благодійну трапезу для малозабезпечених людей.

Харківська єпархія. 27 червня 2022 року з благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія клірики Володимирського храму м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський передали продукти харчування мешканцям району Салтівка.

Цього ж дня клірик Трьохсвятительського храму м. Харкова ієрей Сергій Казимир передав благодійну гуманітарну допомогу до Харківської міської дитячої клінічної лікарні №2.

28 червня 2022 року Харківська єпархія отримала благодійну гуманітарну допомогу від Синодального відділу Української Православної Церкви із соціально-гуманітарних питань.

Дану допомогу священнослужителі Харківської єпархії передадуть жителям Харкова та Харківської області.

Полтавська єпархія. 29 червня 2022 року в гуманітарному центрі Полтавської єпархії біженцям і вимушеним переселенцям єпархіальні волонтери роздали харчові продукти та засоби гігієни. Також постраждалі від війни люди отримали текст молитви за мир в Україні.

Сумська єпархія. У дні апостольського посту прихожани храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Аз есмь с вами и никтоже на вы» м. Ворожба Білопільського благочиння зібрали одяг, взуття та інші речі для сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

27 червня 2022 року настоятель храму протоієрей Олександр Кривохижа передав дану допомогу директору КУ Білопільської міської ради «Білопільський міський центр соціальних служб» Лустенко Аллі Василівні.

29 червня 2022 року у Сумському єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Сумського і Охтирського Євлогія із військовими ЗСУ.

Архіпастир подякував військовослужбовцям за захист Сумщини від російської військової агресії та подарував їм ікону Христа Спасителя «Хліб Життя».

Також митрополит Євлогій передав двадцять комплектів тактичних аптечок для надання первинної медичної допомоги, які були придбані за благодійні пожертви православних вірян міста Суми.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 211