У день пам’яті апостолів Петра і Павла Предстоятель очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

12 липня 2022 року, у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Роменський і Буринський Іосиф, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій; архієпископи: Гурій (Кузьменко), Бучанський Пантелеімон, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Васильківський Миколай; єпископи: Білогородський Сильвестр, Вишневський Спиридон, Бородянський Марк, Корсунь-Шевченківський Антоній; духовенство Лаври та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту виголосили многоліття митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу з нагоди його тезоіменитства.

Предстоятель привітав владику Павла, який отримав ім’я обох первоверховних апостолів: ім’я апостола Петра – у Хрещенні, апостола Павла – у чернечому постризі. Намісник Лаври подякував Предстоятелю, архієреям, духовенству та усім вірянам.

Нагадаємо, Предстоятель звершив Божественну літургію у Феофанії.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1246