В Українській Православній Церкві відспівали трьох загиблих воїнів ЗСУ, один із них ніс послух при храмі

У Хустській, Чернівецькій та Рівненській єпархіях священники УПЦ відспівали трьох загиблих Захисників України. Один із полеглих воїнів до військової служби ніс послух у храмі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

12 липня 2022 року у селі Угля священники Хустської єпархії на чолі з благочинним Тереблянського округу протоієреєм Михаїлом Паканичем звершили чин похорону загиблого воїна Анатолія Петейчука.

Хустська єпархія висловлює співчуття рідним та близьким полеглого Героя та закликає молитися за упокоєння його душі.

13 липня 2022 року у Чернівецькій єпархії відспівали загиблого воїна Віталія Герегу, який віддав своє життя у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування Захисника України очолив благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у храмі в ім’я Архістратига Божого Михаїла с. Білівці. Отцю благочинному співслужили настоятель храму протоієрей Миколай Місюрко та духовенство єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить всіх молитись за упокоєння його душі.

14 липня 2022 року у Рівненській єпархії прощалися із 24-річним воїном ЗСУ Олександром Гергелюком, котрий загинув внаслідок артилерійського обстрілу українських позицій на Донеччині.

Відспівали воїна у Преображенському храмі села Тучин Гощанського благочиння, у якому загиблий ніс послух паламаря.

Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Володимир Демидюк у співслужінні священників із сусідніх парафій.

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Просмотров: 649