У чотирьох єпархіях Української Православної Церкви відбулися відспівування Захисників України

Священнослужителі Вінницької, Івано-Франківської, Полтавської та Одеської єпархій відспівали п’ятьох загиблих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

18 липня 2022 року настоятель храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Вінниці протоієрей Василій Сонін та клірик храму протоієрей Віталій Білявський звершили чин похорону новопреставленного воїна Віталія Антонюка.

«23-річний Віталій загинув у бою від жорстоких ножових поранень 14 липня, боронячи нашу країну від ворога на Миколаївському напрямку», – йдеться у повідомленні пресслужби Вінницької єпархії.

Після заупокійного богослужіння священники передали батькам та рідним загиблого воїна співчуття і слова підтримки від митрополита Вінницького і Барського Варсонофія та духовенства Вінницької єпархії, а також подякували батькам за виховання сина-героя.

Також у Вінницькій єпархії, у Літинському благочинні, відспівали загиблого Захисника України Олександра Філоненка.

Загинув воїн Олександр від осколкових поранень в бою за м. Бахмут.

Чин похорону очолив благочинний Літинського округу протоієрей Олег Макар у співлужінні кліриків благочиння протоієрея Миколи Залевського та протоієрея Олександра Круглюка.

Митрополит Варсонофій та духовенство Вінницької єпархії висловлюють щирі співчуття рідним і близьким полеглого воїна.

19 липня 2022 року священники Івано-Франківської єпархії у селі Вишків Долинського району звершили чин заочного відспівування  загиблого воїна ЗСУ Ігоря Кітраля.

Духовенство та миряни Івано-Франківської єпархії висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя і просять усіх молитися за упокоєння його душі.

Цього ж дня у м. Миргороді священники Полтавської єпархії на чолі з благочинним Миргородського округу протоієреєм Петром Товстяком відспівали загиблого Захисника України Романа Барабаша.

Загиблому було 43 роки. У нього залишилися дружина, син та мати.

20 липня 2022 року у Димитрівському храмі села Жовтий Яр Одеської єпархії відспівали сина настоятеля цього храму – воїна Богдана Каплуна.

Чин поховання загиблого військового звершив благочинний Татарбунарського округу протоієрей Миколай Павлов у співслужінні духовенства благочиння.

Одеська єпархія висловлює щирі співчуття батькові загиблого Героя протоієрею Анатолію Каплуну, його родині та близьким.

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Просмотров: 621