У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 75

В Українській Православній Церкві невпинно працюють над допомогою воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят п’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 74.

Київська єпархія. Фонд Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» придбав для громади храму на честь Касперівської ікони Божої Матері у м. Херсоні гуманітарну допомогу на суму 100 тис. грн.

Гуманітарна допомога надійшла напередодні престольного свята парафії, яке святкується 12 липня — у день первоверховних апостолів Петра і Павла. Її роздавали сім’ям з маленькими дітьми та нужденним, а частину продуктів використали для соціальної кухні. Благодійна трапезна при церкві Касперівської ікони працює з перших днів війни. Щоденно там харчується близько 200 людей.

На початку липня фонд Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» придбав гуманітарні набори для вимушених переселенців у Вінницькій єпархії. Сестри Браїлівського жіночого монастиря сформували пакунки з продуктами, засобами гігієни, молитовниками та іконками.

3 липня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій передав гуманітарну допомогу переселенцям у м. Жмеринка та Жмеринській ОТГ. Близько 100 сімей отримали підтримку від благодійного фонду Предстоятеля УПЦ.

Митрополит Варсонофій щиро дякує Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за піклування про переселенців, які зараз проживають на Подільській землі.

Завдяки підтримці БФ «Фавор» діти внутрішніх переселенців мають змогу оздоровитися й пройти курс психологічної реабілітації у таборі «ШАНС».

«Програма психологічної реабілітації в оздоровчому таборі “ШАНС” – це чудова можливість для дітей війни навчитися долати стрес і страхи, які спричинила війна, завести нові знайомства та дружні стосунки. Це нагода відпочити й насолодитися природою мальовничої Хмельниччини – на березі Дністра, в Бакотській затоці», – йдеться у повідомленні офіційної сторінки у Facebook БФ «Фавор».

Докладніша інформація про допомогу, а також реквізити для підтримки благодійницької діяльності фонду «Фавор» доступні за посиланням.

БФ «ФАВОР» придбав нові ліжка для гемодіалізу для маленьких пацієнтів відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій лікарні «ОХМАТДИТ».

Наразі благодійний фонд шукає допомогу для придбання нових матраців для хворих діток.

Реквізити для допомоги доступні за посиланням.

Ніжинська єпархія. З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Хрестовоздвиженського храму смт. Срібне протоієрей Іоанн Багмет разом з парафіянами зібрали кошти та придбали необхідний для Захисників України прилад нічного бачення.

Також для прихожанина храму, який несе службу у Збройних Силах України, було зібрано 5 тис. гривень, необхідних для придбання бронежилета.

Ще одному воїну з місцевої бригади військовослужбовців протоієрей Іоанн Багмет з прихожанами зібрали гроші для лікування його сина Івана.

Вінницька єпархія. 18 липня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій освятив спеціально облаштований автомобіль для потреб військових Збройних Сил України.

Браїлівський монастир та відділ соціального служіння Вінницької єпархії передали у Браїлівський старостинськой округ близько 200 літрів молока для вимушених переселенців.

У Вінниці таку ж допомогу для постраждалих сімей передав керівник єпархіального відділу соціального служіння протоієрей Олександр Орайло.

Мукачівська єпархія. 19 липня 2022 року з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора та за сприяння настоятеля Свято-Троїцького храму м. Мукачева протоієрея Ярослава Поповича в одному із рекреаційних комплексів Закарпаття, у селі Кольчино, було організовано активний відпочинок для дітей-переселенців з м. Дніпра.

Харківська єпархія. 18 червня 2022 року братія Покровського чоловічого монастиря м. Харкова передала комплексні обіди та засоби гігієни до Харківської обласної психіатричної лікарні №3.

Кременчуцька єпархія. Єпархіальні волонтери передали Захисникам України чергову партію допомоги, до складу якої входили продукти харчування та медикаменти.

Також щодня понад 200 жителів Сєвєродонецька отримують гаряче харчування у кафедральному соборі УПЦ, волонтери Одеської єпархії годують переселенців на залізничному вокзалі, щодня готують та роздають гарячу їжу для нужденних при храмі священномученика Олександра в Харкові, Відділ благодійності та соціального служіння організовує благодійні обіди на території собору Різдва Христового м. Івано-Франківськ.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 275