У Кременці на Волині прибічники “ПЦУ” захопили храм і виселяють настоятеля з церковного дому

У Кременці на Волині прихильники “ПЦУ” вимагають у священника УПЦ залишити церковний будинок, який він добудував сам і в якому молиться релігійна громада після захоплення храму.

21 липня 2022 року в селі Кременець на Волині прибічники “ПЦУ” прийшли до церковного будинку, де проживає настоятель храму святителя Миколая Чудотворця Української Православної Церкви, з вимогою віддати будівлю так званій «громаді, яка перейшла в ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт  СПЖ.

«Храм вони забрали місяць тому. Місцева влада провела збори, на яких були і віруючі, і невіруючі, і п’ятдесятники, набрали з них більшість голосів для переходу в ПЦУ», – розповів настоятель храму протоієрей Василій Дендак.

У День Святого Духа до будинку священника підійшли місцеві прихильники “ПЦУ” та поліція, відібрали ключі від храму, керуючись словами «так хоче більшість». Тоді релігійна громада Української Православної Церкви у Кременці прийняла рішення проводити богослужіння у церковному домі.

Отець Василій служить у Миколаївському храмі вже понад 30 років, з моменту його освячення. Церковний будинок, в якому живе настоятель, він добудовував власним коштом.

Коли представники місцевого самоврядування та активісти знову прийшли з поліцією, щоб вимагати від священника залишити будинок, вони привезли витяг з державного реєстру.

«Не розумію, яким чином у них з’явився документ із тим самим реєстраційним номером, який стоїть на документах нашої громади УПЦ, усі ті самі слова, тільки замість Української Православної Церкви стоїть ПЦУ», – розповів настоятель храму.

Священник впевнений, що дії прихильників “ПЦУ” та надані документи є незаконними, тому він і парафія мають намір звернутися до суду, щоб захистити свої права.

 

Просмотров: 1519